USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Денис Ямпольський: Заряджати Tesla за 27 хвилин – це абсолютно реально

У Києві мережа станцій для зарядки електромобілей Quick power відкрила ще сім нових зарядних станцій потужність кожної – від 120 до 180 кВт. Це дозволить електромобілям заряджатися втричі швидше, ніж на інших зарядних станціях. Про те, де їх можна знайти і де можна буде зарядити електроавтобус, ми поговорили з керуючим мережею зарядних станцій Quick power Денисом Ямпольським
Quick Power
На станції Quick power реально зарядити практично будь-який автомобіль до 80% менше, ніж за годину
Джерело: Ukraine World News

Денисе, розкажіть, будь-ласка, скільки вже електростанцій відкрилось у столиці і де їх знайти?

На цей час ми вже відкрили сім зарядних станцій. Всі вони знаходяться на парковках торгівельних чи бізнес-центрів: ТРЦ "Космополіт", Good Life, на парковці БЦ на Січових Стрільців, 25А, дві станції – на парковці "Ультрамаркету" на Глибочицький, 44, "Ультрамаркет" на Сурикова, 3А, а також ТЦ "Ультрамарин" біля залізничного вокзалу.

Найближчим часом з’являться ще дві станції – одна на парковці ТЦ "Городок", а інша – на Даринку.

Яка потужність цих зарядних станцій?

Шість зарядних станцій – на 120 кВт і одна зарядна станція на 180 кВт. В цілому ще на етапі планування мережі ми вирішили, що будемо будувати потужні станції – від 120 до 360 кВт.

А скільки у це було вкладено коштів?

Загалом ми вклали близько 18 мільйонів гривень тільки в станції, оскільки обладнання купували у найкращого європейського виробника станцій – швейцарської компанії АВВ.

Всього ми придбали 10 зарядних станцій. З них встановлено сім, дві ми ставимо найближчим часом, а щодо ще однієї – ми шукаємо локацію, де її можна встановити.

Quick power використовує надпотужні зарядні станції від виробника зі Швейцарії

Джерело: Ukraine World News

Скільки часу заряджатимуться електрокари? До прикладу, Nissan Leaf чи Tesla?

Наші станції обладнані двома шнурами зарядки: один – це CCS на 120 кВт (або 180 кВт), другий – це CHAdeMO на 100 кВт, і всі автомобілі, яким дозволяє батарея, зможуть по максимумі взяти заявлену потужність. Ну якщо говорити про Nissan Leaf, то він як заряджався, так і заряджатиметься. У цьому електрокарі батарея більше ніж 50 кіловатів не візьме.

А що стосується Tesla – то я сам особисто бачив, що наша станція на 120 кіловатів видає цій машині 118 кВт. При мені власник Tesla зарядив свою машину за 27 хвилин – 60 кВт, практично повну батарею. Раніше, щоб зарядити машину на 60 кВт, йому доводилося стояти на зарядній станції не менше ніж 80 хвилин.

Економія часу при тих самих коштах – колосальна.

Це економно, екологічно і абсолютно безпечно для оточуючих.

Звичайно. Більш того, це повністю відповідає закону про розвиток електротранспорту та електрозарядної інфраструктури, який підписав президент Володимир Зеленський.

Чи є у вас плани з розширення мережі електростанцій по Україні чи за кордон?

Так, ми плануємо розширятися по всій Україні. У найближчі два-три місяці очікуємо надходження ще 20 станцій потужністю від 120 до 180 кВт. Поки що в сторону Західної України – Львів, Мукачево, Ужгород, Варшавське шосе. Можливо, в сторону Одеси, Харкова.

На цей час в наших планах – будівництво на трасі Київ – Львів двох великих зарядних хабів потужністю 1–1,5 МВт. Зараз шукаємо землю під це.

Один хаб буде побудований під Житомиром, де розв’язка. Другий – в районі Окружної дороги Рівного.

Quick power - Перша в Україні сучасна мережа зарядних станцій потужністю 120 - 360 кВт
Джерело: Ukraine World News

Нам потрібно знайти землю, підвести туди комунікації, потужності на 1–2 МВт і побудувати хаби за принципом автозаправочного комплексу. Тільки замість бензоколонок у нас будуть електричні станції для заряджання автомобілей.

Там у нас будуть зарядні станції різної потужності, починаючи від маленьких по 20 кВт, закінчуючи великими на 180–350 кВт. Великі станції зможуть обслуговувати вантажні електромобілі, фури, які вже зараз випускаються у світі, а також пасажирські електроавтобуси.

Ми відкриті до співпраці та пропонуємо всім,  у кого є вільні потужності від 120 кВт і більше, разом розвивати електрозарядну інфраструктуру нашої Батьківщини.

Але ж поки в Україні немає електроавтобусів та вантажних електромобілів.

Так, зараз поки у нашій країні немає ні вантажних електромобілів, ні електроавтобусів, однак ми дивимося у майбутнє. І коли вони з’являться у нашій державі, ми будемо готові і зможемо їх обслуговувати.

Читайте також:
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху