USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві на укриття додатково виділили майже 133 млн гривень

Ці кошти спрямують на проєктування будівництва та капітальні ремонти укриттів
укриття
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У столиці на проєктування будівництва та капітальні ремонти укриттів додатково виділили майже 133 мільйони гривень. Про це йдеться на сайті Київської міської ради.

Відповідні зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста ухвалили депутати під час засідання.

"Так, на проєктування будівництва будівель цивільного захисту населення у десяти районах міста спрямують 91 мільйон гривень. На капітальні ремонти чинних укриттів, розташованих у школах, дитячих садках, гуртожитках та закладах професійно-технічної освіти, буде виділено 41,6 мільйона гривень", – сказано у повідомленні на сайті.

Окрім цього, Київрада збільшила фінансування міської цільової програми "Захисник Києва" на 2022–2024 роки на 100 млн гривень. У департаменті зазначають, що це дозволить посилити обороноздатність та безпеку столиці.

Новини за темою: В Україні затвердили нові норми будівництва укриттів: Якими мають бути бомбосховища

Раніше в КМДА повідомили, що у київських школах та дитячих садках побудують нові укриття. Втім, не всі школи та дитсадки будуть обладнанні укриттями. Вся річ у конструктивних особливостях будівель та в геодезії.

До речі, після масової перевірки укриттів стало відомо, що у Києві придатними є менше ніж 10% всіх бомбосховищ, а не 60%, як випливає з офіційної статистики. 

Скандал з укриттями

Нагадаємо, столична прокуратура разом з поліцією розслідують кримінальне провадження за фактом розкрадання коштів, які виділялися на ремонт та облаштування укриттів, та споруд цивільного захисту.

Загалом в Україні правоохоронці вже проінспектували близько 50 тисяч укриттів. Третина з проінспектованих не придатні або зачинені. У Києві станом на 5 червня влада перевірила понад 1800 укриттів – третина з них виявилися не готовими до використання.

Причиною масштабної перевірки укриттів стали трагічні події. У ніч проти 1 червня під час чергової атаки росіян серед трьох загиблих у Деснянському районі Києва була дружина містянина Ярослава. Укриття, до якого бігла родина, виявилося закритим. У цей момент сталося падіння уламків, які, за словами очевидців, впали через 10 хвилин після сигналу повітряної тривоги. З дитиною все добре, а жінка – загинула.

Згодом після цього президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій, зокрема, розглянули ситуацію щодо укриттів. Президент доручив міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександру Камишіну, провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва та надати звіт протягом десяти днів. Голові МВС Ігорю Клименку доручено зробити те ж саме, але по Україні.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі