USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям

Посадовці метрополітену не оглядали тунелі, а крім цього не обстежували ослаблені конструкції й споруди
метро Київ
Будівельні роботи
Джерело: КМДА

Двом посадовцям КП Київський метрополітен оголосили про підозру у службовій недбалості через підтоплення тунелів між станціями Деміївська та Либідська. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозру отримали начальник служби колії, тунельних споруд і будівель та головний інженер. Їх звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

Прокуратура заявляє, що працівники метрополітену недбало ставилися до своєї роботи, через що у стінах тунелю з'явилися тріщини, що призвело до підтоплення.

Правоохоронці додали, що у період з грудня 2023 року, коли станції метро закрили, міському бюджету було завдано збитків у розмірі понад 138,5 млн грн.

"Наведені суми збитків не є остаточними, оскільки ремонт тунелю метро між станціями "Деміївська" та "Либідська та його фінансування ще тривають. Під час слідства встановлюються та збираються докази відносно інших посадовців КП "Київський метрополітен" та КМДА, службова недбалість яких призвела до таких наслідків", - йдеться у повідомленні.

Що кажуть у метрополітені

Там з посиланням на експертизу стверджують, що всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю виконувалась у повному обсязі.

"Зважаючи на очевидний політичний тиск, "Київський метрополітен" наполягає на неупередженому розслідуванні і готовий до співпраці з правоохоронними органами. Разом із тим керівництво столичного метрополітену буде доводити безпідставність звинувачення у суді", - йдеться у повідомленні.

У метро запевняють, всі фахівці докладають максимальних зусиль, щоб поновити рух поїздів на проблемній ділянці на початку осені. Роботи на будмайданчику, кажуть, тривають цілодобово.

Підтоплення метро у Києві

8 грудня 2023 року в Києві закрили кілька станцій метро у зв'язку з терміновим ремонтом на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська". Поїзди їздять від станції "Героїв Дніпра" до станції "Либідська". Причиною назвали розгерметизацію тунелю та появу тріщин в стінах. Київська міська прокуратура розпочала досудове розслідування через підтоплення підземки.

В січні цього року керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський говорив, спираючись на прогнози будівельників, що завершити роботи на аварійній ділянці синьої гілки київського метро між станціями "Деміївська" – "Либідська" зможуть у зазначений раніше термін – шість місяців.

Читайте також:
Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки Либідь отримає шанс на відновлення: Оголошено тендер на розчищення русла річки
67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу 67-річна українська шахістка стала 12-разовою чемпіонкою світу
Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера Закликав силою скинути законну владу в Україні: У Києві затримали TikTok-блогера
З 14 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон З 14 жовтня Київ розпочинає опалювальний сезон