USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід

Сам Гречко свою провину не визнав
Засідання Шевченківського райсуду Києва з обрання запобіжного заходу співвласнику садиби Зеленських
Засідання Шевченківського райсуду Києва з обрання запобіжного заходу співвласнику садиби Зеленських
Джерело: Суспільне

Сьогодні суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання співвласнику садиби Зеленських Михайлу Гречку. Запобіжний захід діятиме до 23 вересня. Про це повідомляє "Суспільне"

На нього покладені обов'язки прибувати до слідчого, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати паспорти.

Які пропозиції були в прокуратури та адвоката?

Прокуратура вимагала обрати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, а також забрати всі паспорти, заборонити спілкування зі свідками і накласти обов'язки не виїздити за межі Києва та області. Причина: ризик переховування підозрюваного від органів досудового розслідування й суду. 

Адвокатка наполягала в суді, що зруйнована будівля не перебувала в реєстрі нерухомих пам'яток.

Сам Гречко свою провину не визнав.

Він пояснив це тим, що в садибі Зеленських мала бути реконструкція. Мав бути відновлений її зовнішній та внутрішній вигляд у межах фундаменту.

Передісторія

Гречка підозрюють в умисному знищенні історичної будівлі, садиби Малініна або садиби Зеленських, попри накладений на неї арешт.

Що відомо про Садибу?

Вона збудована наприкінці 19 століття, одна з найстаріших будівель на вулиці Кониського та остання дерев'яна будівля вулиці. Входить до "Списку історичних будинків, які потребують додаткового захисту".

На будівлю в січні 2024 року був накладений арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження. Прокурори клопотали про накладення арешту оскільки, згідно Генерального плану м. Києва, ця ділянка входить до меж історичного ареалу столиці. На проведення будівельних робіт потрібен дозвіл Міністерства культури та інформаційної політики України.

Однак 19 липня 2024 року, попри накладений арешт, невстановлені особи в порушення обмежувальних вимог із застосуванням важкої будівельної техніки зруйнували будинок.

Активісти повідомляли, що забудовники знесли Садибу Малініна на колишній Тургенівській, щоб побудувати ЖК "Тургенев".

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу