USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У ГУР показали, як використовують у бойових діях легендарний вертоліт Black Hawk. Експерт пояснив його головні задачі

Вертоліт вражає своєю надійністю, легкістю в експлуатації та бойовою живучістю
Вертоліт Black Hawk
Вертоліт Black Hawk
Джерело: Вікіпедія

Бійці Головного управління розвідки опанували та використовують в бойових діях легендарний американський вертоліт Black Hawk. Про це повідомили у ГУР.

Як відзначають і бійці, і пілоти вертольота, ця бойова машина значно випереджає радянські аналоги Мі-8 та Мі-24 практично за всіма характеристиками. Українські екіпажі освоїли Black Hawk надзвичайно швидко – за лічені години.

"Маючи досвід експлуатації Мі-8 та Мі-24, на "Чорному яструбі" ми полетіли в перший день, як його отримали. Просто сіли і виконали переліт", – сказав один з льотчиків.

Які переваги Black Hawk

Авіаексперт Кирило Новіков в ефірі UWN розповів, що ВПС України на сьогодні використовують загальні стандарти авіації – і вертольоти, і літаки. Однак саме вертольотів у країни небагато. Вони в основному палубні – ті, що вдалося зберегти після анексії Криму у 2014 році.

"Black Hawk – це достатньо старі, не нові вертольоти, які активно використовувались в різних збройних конфліктах по всьому світу, там де брали участь в першу чергу Сполучені Штати Америки. Перевага вертольотів Black Hawk – це перекидання десанту, евакуація, ближня розвідка, робота в поганих погодних умовах", – розповів експерт.

Новини за темою: Героїчні операції на "Азовсталі" та евакуація вертольотів 24 лютого. Історії українських лицарів неба

У ГУР своєю чергою зазначили, що Black Hawk в рази маневреніший за Мі-8, значно кращий у керованості, виграє за швидкістю горизонтального польоту. Вертоліт здатен перебувати в польоті безперервно близько трьох годин, з легкістю може подолати відстань понад 600 кілометрів.

Даний тип вертольота призначений для стрільби керованими і некерованими ракетами типу Hellfire, а також призначений для підтримки піхоти та перевезення різноманітних вантажів. Для розвантаження групи з 12 бійців та евакуації іншої з поля бою вертольоту потрібно три-чотири секунди.

До речі, ми писали, що Україна отримає від Північної Македонії ударні вертольоти Мі-24.

 

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW