USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Остаточно. Україна отримає від Північної Македонії ударні вертольоти Мі-24

Попередньо, йдеться про 12 Мі-24, які Північна Македонія купила в України у 2001 році
Мі-24
Джерело: відкриті джерела

Уряд Північної Македонії ухвалив рішення про передачу Україні ударних вертольотів Мі-24. Про це повідомляє македонський портал "Фокус".

"Уряд ухвалив рішення про безоплатну передачу літальних апаратів (вертольоти) Міністерству оборони України", - ідеться в повідомленні.

Там зазначили, що ці вертольоти Мі-24 були куплені в України в 2001 році. Їхній ресурс закінчився вісім років тому, і тому вони не використовуються через відсутність запчастин.

"Деякі з них були модернізовані - тобто два, але ця модернізація була пристосована до тих умов тоді й абсолютно не відповідає тому, що потрібно зараз, навіть якщо ми хочемо говорити про розвиток технологій", - сказала міністерка оборони країни Слов'янка Петровська.

Північна Македонія передала Україні чотири штурмовики Су-25

Джерело: відкриті джерела

Голова Міністерства оборони Північної Македонії Славянка Петровська оголосила 14 березня про надання Україні чотирьох літаків Су-25. Штурмовики непридатні для польотів, тому, скоріш за все, будуть розібрані на запчастини. Про це пише видання Janes.

Також уряд анонсував новий пакет військової допомоги ЗСУ.

Петровська розповіла, що українці вже отримали три одномісних Су-25 і один двомісний Су-25УБ. Штурмовики непридатні для польотів, тож, ймовірно, підуть на запчастини.

Також у Міноборони Північної Македонії повідомили, що в Україну доставили піхотне озброєння та боєприпаси, артилерійське обладнання, ОБТ (основні бойові танки), літаки Сухого, системи протитанкової та зенітної зброї, а також обладнання та боєприпаси для використання військової авіації.

Окрім того, повідомляється, що на засіданні 14 березня ухвалили новий пакет військової допомоги Україні, але деталі щодо його вмісту міністерка озвучити відмовилась. Місцеві ЗМІ писали, що українці запросили у Північної Македонії 12 гвинтокрилів Мі-24, і можливість їх постачання нині оцінюється урядом.

Читайте також:
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович
Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон Роботодавець може звільнити працівника за колабораціонізм: Рада ухвалила закон