USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Туреччина хоче припинення вогню в Україні, але війна продовжиться у 2023 році, – Міноборони країни

Анкара хотіла б, аби сторони домовились про гуманітарне припинення вогню
Хулусі Акар
Хулусі Акар
Джерело: відкриті джерела

Туреччина бажає припинення вогню на територію України, однак, на жаль, війна продовжиться й в наступному році. Про це заявив міністр оборони Хулусі Акар, пише "Агентство Анадолу".

За його словами, Анкара хотіла б, аби сторони домовились про гуманітарне припинення вогню. Пізніше б наступило повне, а ще потім – ймовірно, розпочались би переговори.

"Туреччина продовжує наполегливо і рішуче працювати над цим питанням. Ми за те, щоб війна закінчилася і настав мир", – заявив міністр.

В той же час він не виключив, що війна не закінчиться легко.

"Схоже, що ця війна не закінчиться легко. Підтримка США, Європи та Заходу триває. Відповідно, є підготовка, є плани, є гроші, закладені в бюджети. З іншого боку, є заяви Росії. Коли ми об'єднаємо все це, то не буде помилкою сказати, що ця війна, швидше за все, продовжиться у 2023 році, попри всі наші добрі наміри, припинення вогню і побажання миру", – додав Акар.

При цьому нагадав, що президент Туреччини Таїп Ердоган підтримує територіальну цілісність України та не визнає анексію Криму.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time