USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Податки грального бізнесу: У травні стягнули рекордну суму

За весь 2022 рік такі надходження становили 1,3 млрд гривень
Гральний бізнес
Гральний бізнес
Джерело: відкриті джерела

В Україні у травні 2023 року державний бюджет отримав рекордну суму податків від грального бізнесу. Надходження вчетверо перевищили показник, який зафіксували за весь довоєнний 2021 рік. Про зміни в податкових надходженнях розповів заступник керівника Податкового комітету Верховної Ради України Ярослав Железняк.

Представник Податкового комітету зазначив, що гральний бізнес минулого місяця перерахував до держказни 851 мільйон гривень. Для порівняння – у квітні надійшло 452 мільйони податкових надходжень.

"Тут прийшов податок на прибуток плюс закрили багато шлюзів ще, але вже непогано. Це в чотири рази більше, ніж було за весь 2021-й рік", – написав Железняк.

Заступник керівника Податкового комітету опублікував інфографіку щодо сплачених сум гральним бізнесом, починаючи з січня 2021 року.

Податок від грального бізнесу
Джерело: Нардеп Железняк

За перший квартал 2023 року до держбюджету надійшло 1,7 млрд гривень 

В Україні за перший квартал 2023 року до держбюджету надійшло 1,7 млрд гривень від грального бізнесу. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю Forbes.

"Податкові надходження за перші три місяці 2023-го від грального бізнесу склали 1,7 млрд гривень. Тоді як за весь 2022 рік такі надходження становили 1,3 млрд. Але це не ті цифри, що здатні зробити нам суттєву різницю, враховуючи місячний бюджет лише сектора оборони у 130 млрд гривень при доходах від податкової та митниці близько 100 млрд. Хоча це важливо з точки зору викорінення способів мінімізації податків", – розповів він.

У 2022 році до держбюджету надійшло понад мільярд гривень від грального бізнесу

Торік до державного бюджету від суб’єктів грального бізнесу надійшло понад мільярд гривень, що становить 90% довоєнних планів. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

За його словами, це 90% від довоєнних планів.

"Станом на 23 грудня понад мільярд гривень надійшло до державного бюджету. Це 90% від довоєнних планів. Ще передбачається щонайменше одне засідання комісії. За попередньою інформацією керівника, можливо, плани на 2022 рік будуть виконані", – зазначив чиновник.

За його словами, комісія з регулювання азартних ігор та лотерей, фактично пів року працювала в "посіченому" режимі, попри великі амбіції на 2022 рік. 

Немчінов нагадав, що восени була відновлена робота щодо надання ліцензій, виконання контрольної функції, перевірки грального бізнесу, зокрема в контексті накладання штрафів, відкликання ліцензій недоброякісних учасників ринку.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time