USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Торгував із росіянами: СБУ затримала директора однієї з дніпровських компаній

Зловмисник продавав РФ стратегічно важливі комплектуючі для систем водопостачання критичної та військової інфраструктури
СБУ
Джерело: відкриті джерела

СБУ затримала директора однієї з компаній у Дніпрі, який продавав РФ стратегічно важливі комплектуючі для систем водопостачання критичної та військової інфраструктури. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Учасники оборудки приховано переправляли до країни-агресора оптові партії трубопровідної арматури (дискових затворів) для регулювання потоку рідин в інженерних мережах.

"Ця продукція була необхідна російським замовникам для облаштування військових баз і пунктів тимчасової дислокації окупаційних угруповань на території Росії та в тимчасово захоплених регіонах України", - розповіли у спецслужбі.

З'ясувалося, що протягом 2022 року ділки незаконно експортували до Росії кілька партій арматурних комплектуючих на понад 2 млн грн.

Новини за темою: СБУ затримала колаборантку, яка організувала фейковий референдум у Чорнобаївці

Як встановило слідство, до організації незаконної діяльності причетний директор спеціалізованого підприємства в Дніпрі та його підлеглий.

Зловмисники маскували "схему", вносячи недостовірні відомості до звітної та фінансово-господарської документації. Під час обшуків на виробництві та в приміщеннях фігурантів виявлено комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерські документи та чорнові записи, що підтверджують незаконну діяльність.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила в Києві "детективне агентство", яке продавало інформацію про особисте життя місцевих громадян.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16