USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Ситуація складна": Міноборони повідомляє, що РФ активізувала наступ на сході України

Окупанти намагаються перехопити ініціативу у ЗСУ
ЗСУ, війна
Джерело: Генштаб ЗСУ

Російські війська підтягнули свої сили та активізували наступ на Лиманському та Куп'янському напрямках. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"Ворог підтягнув свої сили та здійснює активний наступ на Лиманському та Куп'янському напрямках, намагаючись перехопити в нас ініціативу. Фіксується висока активність ворожих обстрілів. Тривають гарячі бої", – написала вона.

За словами Маляр, ворог не полишає спроб вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Зараз це основний напрямок наступу ворога. Там вони сконцентрували значну кількість своїх підрозділів, зокрема десантно-штурмових.

"Наші війська мужньо діють в умовах переваги ворога в силах і засобах і не дають ворогу просуватися", – зазначила заступниця міністра оборони.

Що кажуть у Генштабі?

У ранковому зведенні 19 червня Генеральний штаб повідомив, що противник і далі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – протягом доби відбулося 24 бойові зіткнення.

Там розповіли, що на Куп'янському напрямку ворог проводив наступальні дії в напрямку Новоселівського Луганської області, успіху не мав.

Також окупанти не мають успіхів на Лиманському напрямку, хоча намагалися проводити наступальні дії в напрямку Спірного.

Раніше

Нагадаємо, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, на півдні українські війська ведуть активні наступальні дії на кількох напрямках одразу. Мають частковий успіх, хоч і діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги російських окупантів.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську