USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Стало відомо, коли в столиці закінчаться екстренні відключення електроенергії

Правда, світло буде в будинках киян максимум 10 годин на добу
світло
Джерело: відкриті джерела

Відключення електроенергії в Києві за графіком розпочнуться через тиждень-півтора. Про це на брифінгу розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, світло буде у кращому випадку 10 годин на добу, а на даний момент електроенергію в столицю поставляти вкрай складно.

"Декілька суттєвих пошкоджень призвели до того, що Київ, і без того досить дефіцитний регіон з погляду постачання електроенергії, опинився у вкрай складному становищі як з точки зору доставки до нього електрики, так і з його поширення всередині Києва та області. Тривають роботи та відновлення, але, враховуючи характер пошкоджень, я думаю, що киянам слід готуватися до того, що наступні щонайменше два-три тижні наявність електрики протягом чотирьох-шести годин у будинку – це хороша новина", – пояснив Харченко.

Він сподівається, що обладнання, яке прямує в Україну, допоможе покращити ситуацію.

"Я думаю, що протягом максимум півтора тижня, швидше за все, може, і через тиждень ми повернемося до планових відключень, зокрема, у Києві та регіоні.

Але ці відключення не будуть зручними. У кращому разі 10 годин на добу буде наявність електрики, і 14 годин – відсутність. Це буде добрим результатом. З іншого боку, до нас їде велика кількість обладнання. Сподіваюся, що мобільне покоління з'явиться досить швидко, для цього робиться все можливе", – повідомив Харченко.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time