USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Суд відправив під арешт посадовця військової частини, який відбирав бойові доплати у солдатів

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років
викрито посадовця ВЧ
На Одещині викрито посадовця військової частини, який відбирав у солдатів бойові доплати
Джерело: ДБР

Суд обрав запобіжний захід для посадовця військової частини в Одеській області, який відбирав бойові доплати у солдатів. Про це інформує пресслужба ДБР.

"За клопотанням ДБР Заводський районний суд м. Миколаєва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави командиру підрозділу матеріального забезпечення військової частини на Одещині", – йдеться в повідомленні.

Що відомо у цій справі

В Одеській області начальник матеріального забезпечення однієї з військових частин вимагав з підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів із щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану. Посадовця викрили, тепер йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. 

В ДБР розповіли, що правоохоронці задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей з підлеглих на загальну суму понад 600 тисяч гривень. У разі відмови він погрожував підлеглим проблеми з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

"Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванню насильства до підлеглого (за ч. 4 ст. 189, ч. 1, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років", – додали у відомстві.

Нагадаємо, з 1 лютого нарахування додаткової грошової виплати військовослужбовцям залежать від районів перебування, складності та специфіки їхніх завдань. Зміни торкнулися винятково військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

Розмір премій військовим, які беруть участь у бойових діях, не зміниться.

Читайте також:
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві