USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Справа Спартака Субботи. Правоохоронці перевіряють, чи дійсні його документи про освіту

Досудове розслідування триває
Спартак Суббота
Спартак Суббота
Джерело: Укрінформ

Шевченківське управління поліції Головного управління Національної поліції в Києві проводить досудове розслідування щодо факту можливих протиправних дій зі сторони психолога Спартака Субботи. Про це повідомляє Hromadske з посиланням на відповідний запит до Міністерства освіти і науки України.

У відомстві зазначили, що правоохоронці розслідують використання Субботою, імовірно, підроблених документів про освіту, виданих на його ім’я.

Провадження слідчі відкрили 20 квітня за ознаками вчинення правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Кейс "Спартака Субботи"

  • Психотерапевт Ілля Полудьонний провів детальне розслідування щодо діяльності, освіти та наукового ступеня так званого психолога Спартака Субботи. Він збирав докази протягом семи місяців і опублікував кілька частин свого розслідування у квітні 2023 року.
  • Полудьонний визначив, що у Субботи немає медичної освіти. Натомість він просто приписував собі регалії психолога та психотерапевта.
  • Також Спартак Суббота п'ять років видавав себе за кандидата наук ще до захисту дисертації. Крім цього, він брехав про публікацію в авторитетній базі Scopus.
  • Полудьонний стверджує, що Суббота грубо порушував етику. Зокрема, він вступав в еротичні стосунки зі своїми клієнтками.
  • Сам Спартак Суббота всі обвинувачення заперечує.

Реакція парламентарів

У Верховній Раді зареєстрували два законопроєкти, які передбачають покарання для психологів та психіатрів, які надають допомогу, не маючи на це право. Відповідні проєкти законів ініціювали 40 народних обранців.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується