USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сповіщення про загибель військового: Міноборони опублікувало інструкцію та звернулось до громадян

Правом повідомляти про загибель воїна наділені тільки ТЦК СП, які спеціально навчені таким комунікаціям
ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Родичі не повинні дізнаватись про загибель військовослужбовця з інтернету. На цьому наголосила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"У ЗСУ є порядок оповіщення родичів про загибель військовослужбовця. Правом повідомляти цю інформацію наділені ТЦК СП. Не командири, не побратими, не офіційні сторінки бригад тощо", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що працівники ТЦК СП мають досвід та спеціально навчені таким комунікаціям.

"Якщо тіло не знайдено, тоді родині повідомляється, що військовослужбовець зник безвісти за певних обставин. Такий військовослужбовець в обліку буде зі статусом "безвісти зниклий". А от коли знайдено та ідентифіковано тіло, тоді повідомляється про загибель", – додали в Міноборони.

Маляр розповіла, що в нас вже був випадок, коли бачили свідки загибель, але тіло не знайшли. Згодом військовослужбовець виявився живим.

Тому Міноборони закликає з поваги до родичів дотримуватись простих правил: 

  • сповіщати публічно після того, як ТЦК СП повідомить родичам про загибель чи зникнення безвісти;
  • повідомляти коректно статус – "загиблий" чи "безвісти зниклий".

Втрати України у війні

Глава Міноборони України Олексій Резніков повідомив, що загальна кількість втрат української армії у війні менша, ніж жертв лютневих землетрусів у Туреччині.

"У нас, звичайно, є жертви, тому що ми на війні. Але вони критично менші за російські. Я не можу назвати вам цифру, але можу вас запевнити, що загальна кількість менша, ніж кількість загиблих унаслідок землетрусу в Туреччині", – сказав міністр.

Як відомо, за офіційними даними турецької влади, унаслідок потужних землетрусів у лютому 2023 року загинуло понад 50 тисяч осіб.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується