USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Резніков про втрати України у війні: Менше, ніж під час землетрусу у Туреччині

За словами міністра, українські втрати значно менші за російські
Резніков
Джерело: відкриті джерела

Загальна кількість втрат української армії у війні менша, ніж жертв лютневих землетрусів у Туреччині, заявив глава Міноборони України Олексій Резніков іспанській газеті La Razon.

"У нас, звичайно, є жертви, тому що ми на війні. Але вони критично менші за російські. Я не можу назвати вам цифру, але можу вас запевнити, що загальна кількість менша, ніж кількість загиблих унаслідок землетрусу в Туреччині", – сказав міністр.

Як відомо, за офіційними даними турецької влади, унаслідок потужних землетрусів у лютому 2023 року загинуло понад 50 тисяч осіб.

Резніков зазначив, що основне завдання України – зберегти життя наших солдатів, тоді як Росія використовує їх як гарматне м'ясо.

"Це тактика м'ясорубки. Їм все одно. Тільки в Бахмуті щодня Росія втрачає 500 осіб – убитими і пораненими. Це по одному батальйону на добу членів групи "Вагнера", найманців і колишніх кримінальників", – розповів він.

Про злиті документи Пентагона

Резніков підтвердив, що документи складаються з суміші правдивої та неправдивої інформації. На його думку, витік документів США – "це спеціальна операція з дезінформації".

"Не знаю, хто це зробив, але це вигідно Росії. Основна мета операції – підірвати довіру між союзниками. Вони використовують, наприклад, неправдиві дані про втрати і натякають на те, що Вашингтон не довіряє нашим контрнаступальним можливостям", – пояснив глава Міноборони України.

Резніков дав оцінку майбутньому контрнаступу ЗСУ

Міністр зазначив, що кінцевою метою України в цій війні є звільнення всіх тимчасово окупованих Росією територій до міжнародно визнаних кордонів 1991 року, включно з Кримом, Луганськом і Донецьком.

"Це було нашою метою у 2014 році. Її підтримують понад 80% жителів країн Атлантичного альянсу. Минулого літа я відчув, що небезпека втоми від війни в решті Європи і в США може бути реальною загрозою. Мене дуже потішило те, що це не так. Союзники хочуть брати участь у нашій перемозі", – сказав він.

Після війни глава Міноборони піде у відставку

Говорячи про свою відставку, Резніков сказав, що мріє про це.

"Ах, це моя мрія! І вже тим більше моїй дружині. Ха-ха. Вона плакала, коли мене призначили міністром, цим я вам усе і кажу. Ми чекаємо дня перемоги, тому що він дасть мені змогу підписати заяву про звільнення і повернутися в приватний сектор", – заявив міністр.

Крім того, він назвав етап свого головування в Міноборони України "дуже важким".

Читайте також:
Атакували Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей
Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського Ситуація на фронті, відведення військ із Авдіївки та можливий наступ на Харків: Основне з інтерв’ю Олександра Сирського
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності Військові зможуть визначати, хто отримуватиме виплати у разі їхньої смерті: Закон набув чинності