USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

СБУ проводить перевірки безпеки по Україні через заяви РФ про застосування "брудної бомби"

Правоохоронці перевіряють стан радіаційної безпеки по всій країні
СБУ_перевірка радіаційної безпеки_3
Джерело: СБУ

Служба безпеки України проводить рейди для перевірки радіаційної безпеки через російські провокації щодо застосування "брудної бомби". Про це повідомляють на сайті СБУ.

Масштабні рейдові перевірки стану радіаційної безпеки були проведені по всій території України. Заходи були зумовлені регулярними погрозами з боку терористів щодо застосування "брудної бомби".

У результаті відпрацювань небезпечних радіоактивних матеріалів не було виявлено.

"Лише за тиждень правоохоронці обстежили сотні місць масового перебування людей та об'єктів критичної інфраструктури, а також тисячі транспортних засобів, які диверсанти Росії могли потенційно використати для перевезення радіоактивних матеріалів", – йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

СБУ зосередила особливу увагу на моніторингу блокпостів у прифронтових та деокупованих районах, пунктів пропусків через кордон тощо. Також під час рейдів було відпрацьовано спільні алгоритми дій та механізми оперативного реагування на ядерні загрози з боку терористичної Росії.

Як відомо, російське військове керівництво неодноразово заявляло про нібито підготовку Україною "провокацій" з використанням "брудної бомби".

Російські наративи про "брудну бомбу" почастішали після інформації про передачу українським воїнам "уранових снарядів".

Читайте також:
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки