USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Розмінування Чонгару: В СБУ розповіли про "Штірліца", що причетний до цього

До цього причетний ексглава СБУ в Криму Олег Кулініч
Василь Малюк
Василь Малюк
Джерело: Telegram СБУ
Затриманий ексначальник управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим Олег Кулініч може бути причетний до розмінування Чонгару, внаслідок чого окупанти безперешкодно пройшли ділянки, які повинні були бути замінованими. Про це розповів очільник Служби безпеки України Василь Малюк.
 
Вин зазначив, що саме Кулініч доповідав ворогу ситуацію в СБУ та в Україні загалом. Крім нього СБУ вдалося затримати ТОП-зрадників у лавах відомства. Тож кожна робоча нарада у Малюка починається з питання самоочищення СБУ.

Він нагадав, що Кулініча звільнили з посади в березні 2022 року.

"Це à la Штірліц у наших лавах був. Він доповідав ворогу всю "внутрянку" – і в СБУ, і в країні загалом. Однак на Кулінічі ми не зупиняємося", – розповів голова СБУ.

За його словами, в Москві працює "кротоферма" – офіс "Сівковича – Клюєва", де присутні кадрові працівники 5-ї служби ФСБ РФ, яка працює по Україні. У цьому офісі, зазначив Малюк, пропрацьовують різні питання, але основне його завдання – збір інформації по Україні.

Малюк вважає, що саме в повній комунікації із Сівковичем росіяни працювали з Кулінічем. На основі наданих ним даних формувалися доповіді.

Розмінування Чонгару

В межах провадження щодо Кулініча, за словами голови СБУ, розслідують питання, чому Чонгар (Херсонська обл.) був розмінований, і війська окупантів безперешкодно змогли пройти цією територією. За словами Малюка, ексглава СБУ в Криму причетний до цього.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time