USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Росія стала символом порожнечі": 10 цитат Володимира Зеленського з інтерв'ю Девіду Леттерману на Netflix

Чого боїться Путін, чи є сенс говорити про те, коли закінчиться війна, чи є у Росії вихід з ізоляції і як довго Володимир Зеленський буде президентом
Зеленський і Леттерман
Джерело: скріншот

Глава держави Володимир Зеленський дав 45-хвилинне інтерв'ю американському коміку Девіду Леттерману для його шоу "Мій наступний гість не потребує представлення", яке виходить на платформі Netflix. 

Під час інтерв'ю він серед іншого говорив про те, що буде у разі смерті Путіна, чи готовий президент Росії застосовувати ядерну зброю та чому безвідповідально прогнозувати строки закінчення війни, пише LIGA.net

Головні цитати Володимира Зеленського

1. Про страхи Путіна.

"Я бачив його і я бачив його бажання жити, він дуже любить це життя. Він навіть сидить за довгим столом, боїться захворіти на ковід чи ще на щось".

"Це говорить про те, що він боїться смерті і любить життя. Тож я не впевнений, що він готовий застосувати ядерну зброю. Тому що він розуміє, що якщо він застосує, то наступні кроки можуть бути від будь-якої держави саме до нього. Саме особисто до нього".

2. Про смерть Путіна та війну.

"Не буде війни. Авторитарний режим –  страшний. Тому що не може все залежати від однієї людини. Коли така людина йде, інституції зупиняються. Такий час був у Радянському Союзі. Зупинилось все. Якщо його не буде, то їм буде складно. Вони займатимуться внутрішньою політикою, а не зовнішньою".

3. Про дату закінчення війни.  

 "Ніхто вам не скаже, скільки вона ще триватиме. Я відповідальна людина, я розумію, що це значить для людей – почути, коли закінчиться війна. Тому що це головне питання... Я не граю з такими речами".

4. Про заморожування конфлікту.

"Кінець – це тоді, коли ми відвоюємо свою землю і будемо на своїх кордонах… Війна – це не заморожування конфлікту". 

5. Про Росію та ізоляцію.

"Ніхто не тисне руку керівництву РФ… Немає на змаганнях, немає на чемпіонатах світу, немає в культурному просторі, немає на оскароносних майданчиках та інших. Це і є ізоляція. Це і є, що тобі не тиснуть більше руку. Мені так здається".

6. Про Росію та вихід з ізоляції.

"І з цієї ізоляції є лише один вихід – повага до міжнародного права. Визнати суверенітет, територіальну цілісність… Питання не тільки в Україні. Питання в усіх державах. Грузія, Молдова... Там вони теж, як кажуть, наслідили".

7. Про ракетний терор РФ.

"Чим більше вони нас атакують, тим більше людей хочуть все це пройти гідно, пройти з перемогою. Тому ми запитали… На сьогодні 98% населення нашої держави говорять: нехай без світла, нехай без води, але точно без Росії".

8. Чим щоденно займається Зеленський? 

"Щоденно я займаюсь менеджментом війни, менеджментом держави Україна. З ранку до ночі, щоденно...".

9. Про Путіна, який вкрав дитинство у наших дітей.

"Мій син. Йому дев’ять років. Він знає найменування всієї зброї. І ця інформація не від мене. Вони в глибині цієї війни".

"З одного боку, можна сказати, що Путін вкрав дитинство у наших дітей. А з іншого – що кожен із нас щось повинен віддати державі для її захисту… Наші діти віддали своє дитинство".

10. Про Зеленського та президентство.

"До нашої перемоги я точно буду президентом. А там... Поки що не думаю. Дуже хочеться на море просто. Скажу чесно, Девіде. Я дуже хочу на море – коли ми вже перемогли. І випити пива".

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time