USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Іран має намір наростити постачання зброї до Росії – "Моссад"

Намір Росії надати компоненти підірве як Близький Схід, так і міжнародну безпеку
Іранські дрони
Іранські дрони
Джерело: відкриті джерела

Тегеран має намір наростити постачання передової зброї до Росії, а також розширити проєкт зі збагачення урану. Про це застеріг директор ізраїльської розвідки "Моссад" Давид Барнеа, передає DW.

"Ми попереджаємо про подальші наміри Ірану, які вони намагаються зберегти в таємниці, – про поглиблення та нарощування поставок передової зброї до Росії, розширення проєкту зі збагачення урану та посилення атак на дружні (Ізраїлю) мусульманські країни в регіоні", – сказав Барнеа.

Глава "Моссад" озвучив свої оцінки після того, як США висловили тривогу щодо можливості "повномасштабного оборонного партнерства" між Тегераном та Москвою. У листопаді Іран визнав, що відправляв безпілотники Росії, але при цьому заявив, що вони були поставлені до початку війни РФ в Україні.

Що було раніше  

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес 20 грудня заявляв Sky News, що Росія планує надати Ірану передові військові компоненти в обмін на безпілотники Shahed-136. Виступаючи в Палаті громад він наголосив, що Іран є країною, яка найбільше підтримує Росію у військовому плані. За його словами, намір Москви надати компоненти підірве "як Близький Схід, так і міжнародну безпеку".

Він зазначив, що Іран надав Росії понад 300 безпілотників під час вторгнення в Україну. Хоча Тегеран і визнав постачання зброї, проте офіційні представники країни зазначали, що вона була відправлена ​​до війни.

Велика Британія, США та ЄС наклали санкції на іранських військових і виробників оборонної техніки за їх нібито причетність до постачання безпілотників.

Воллес також уточнив, що Британія передасть українським солдатам тисячі комплектів для холодної погоди та вже надіслала 900 генераторів, щоб допомогти країні підготуватися до зими.

"Велика Британія наразі передала Україні 900 генераторів і надіслала близько 15 тисяч наборів для екстремальних холодів українським збройним силам, включаючи теплий одяг, важкі спальні мішки та утеплені намети", – додав він.

Також Воллес сказав, що до Різдва буде доставлено ще 10 тисяч комплектів для холодної погоди. У міжнародному співтоваристві близько 1,23 мільйона одиниць зимового комплекту було відправлено в Україну.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time