USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Путін втрачає підтримку через провали на фронті, – ISW

Ці відверті напади на Путіна можуть відображати розбіжності між "ДНР", ветеранськими співтовариствами та очільником Кремля
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Президент РФ Володимир Путін ризикує повністю втратити підтримку з боку колишніх проміжних "лідерів ДНР" та "ветеранів" через нездатність своєї армії відкинути українські війська далі на захід від Донецька та "захистити" Донбас. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що Путіна вже публічно критикують відомі бойовики, зокрема колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін та "міністр безпеки ДНР" Олександр Ходаковський. Так, Гіркін прямо розкритикував Путіна за те, що він не зміг витіснити українські сили поблизу Донецька з артилерійської зони, хоч і визначив захист мирних жителів Донбасу як одну із цілей російської "спеціальної військової операції".

"Гіркін, зокрема, розкритикував заяву Путіна від 9 грудня, який охарактеризував хід "спецоперації" як "стабільний", заявивши, що лише Путін та Міністерство оборони Росії вважають війну успішною", – йдеться у звіті.

А колишній "міністр безпеки ДНР" Олександр Ходаковський заявив, що правління Путіна не було повністю вдалим. Він додав, що виникають дискусії про необхідність змінити стан справ, натякнувши на корупційні схеми навколо реконструкції Маріуполя, і наголосив, що Путін успадкував корумповане суспільство, яке він не може виправити, усунувши начальника російського Генштабу Валерія Герасимова. Ходаковський також звинуватив російські збройні сили у тому, що вони не вели контрбатарейний вогонь під час оборони Донецька.

"Критика Гіркіна і Ходаковського безпрецедентно пряма в порівнянні з їхніми попередніми нападками на Кремль. Ці відверті напади на Путіна можуть відображати розбіжності між провоєнною "ДНР", ветеранськими співтовариствами та Путіним. Російські ветерани та проксі-спільноти давно згуртувалися за Путіна, вірячи, що його війна – щонайменше – призведе до російської окупації Донбасу", – констатують в ISW.

Аналітики також нагадали, що після окупації Лисичанська у мережі з'явилися відеоматеріали, на яких бойовики ЛНР відмовилися воювати за територію ДНР. На думку експертів, ідеологи Путіна визначили Донецьку область пріоритетною під час окупації Донбасу.

"Однак Путін не досяг своєї риторичної мети від 24 лютого "врятувати" людей на Донбасі, змусивши київський уряд капітулювати, а також не досяг локальних військових цілей на Донбасі", – наголошують в Інституті вивчення війни.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time