USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Пропуск вантажівок з України у Словаччину частково поновили

Фактично за годину пропускають по три-чотири вантажні автомобілі
Ужгород пункт пропуску
Пункт пропуску "Ужгород"
Джерело: відкриті джерела

Станом на 06:00 у пункті пропуску "Ужгород" на виїзд з України оформили 28 вантажних автомобілів. 24 з них уже пройшли всі види контролю на словацькій стороні, повідомили в пресслужбі Держприкордонслужби України.

"Від 19:30 13 грудня словацька сторона частково відновила пропускні операції в напрямку в'їзду на свою територію. Попередньо було відомо, що на в'їзд у Словаччину прийматимуть по два автомобілі за годину", – йдеться у дописі.

У Держприкордонслужбі додали, що фактично за годину пропускають по три-чотири вантажівки.

Що передувало?

21 листопада на території Словаччини перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецке". Вже після обіду перед пунктом пропуску в напрямку України перебувало близько 300 вантажівок. 

Українсько-словацький кордон станом на ранок 24 листопада був уже розблокований. Вантажівки пропускали в штатному режимі.

Раніше ми повідомляли, що митниця Закарпаття фіксує збільшення черг на словацько-українському кордоні через вантажівки з польського кордону. Словаччина почала погрожувати заблокувати перетин кордону зі словацької сторони для українських перевізників, якщо Європейська комісія не поверне видавання комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.

Вже 22 листопада У Словаччині біля кордону перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецке" тимчасово розблокували рух вантажних автомобілів у напрямку України.

6 грудня словацькі перевізники заявили, що готові повністю заблокувати контрольно-пропускний пункт "Вишнє-Нємецьке – Ужгород", якщо не буде "альтернативи розв’язання ситуації". 

Новини за темою: В Угорщині з'явилися черги з вантажівок після блокади українського кордону в Польщі і Словаччині
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні