USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Словацькі перевізники обурені реакцією ЄС і готові заблокувати пункт пропуску "Вишнє-Нємецьке"

На думку словацьких перевізників, в ЄС "не сприймають проблему серйозно"
КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

Джерело: відкриті джерела

Словацькі перевізники заявили, що готові повністю заблокувати контрольно-пропускний пункт "Вишнє-Нємецьке – Ужгород", якщо не буде "альтернативи розв’язання ситуації". Про це йдеться в заяві Спілки словацьких автоперевізників (UNAS).

У Спілці кажуть, що обурені реакцією західних країн Європейського Союзу на їхній протест на кордоні. На думку словацьких перевізників, в ЄС "не сприймають проблему серйозно".

"Навіть представники Єврокомісії та ЄС вимагають від словацького уряду забезпечити проїзд на кордоні Словаччини з Україною прямо зараз, ігноруючи фундаментальні людські права і свободи", – йдеться у дописі.

Зазначається також, що на 7 грудня запланована зустріч з очільником Міністерства транспорту, під час якої обговорюватиметься ситуація на українсько-словацькому кордоні та шляхи її вирішення.

"UNAS залишається у страйковій готовності і, якщо альтернативи вирішенню ситуації не буде, UNAS готовий повністю заблокувати прикордонний перехід "Вишнє Нємецьке – Ужгород в обох напрямках", – додали у Спілці словацьких автоперевізників.

Напередодні ми повідомляли, що словацькі перевізники розблокували рух вантажівок на кордоні з Україною. Зазначалося, що Київ працює над тим, щоб забезпечити транспортний безвіз.

Читайте також:
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України