USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Пропонував рашистам наносити релігійні написи на ракети: Священник-блогер РПЦ отримав підозру

Ткачов є частим гостем в ефірах центральних каналів РФ, де активно виправдовує воєнні злочини Кремля
 Андрій Ткачов
Протоієрей РПЦ Андрій Ткачов
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала обґрунтовану доказову базу ще на одного представника Російської православної церкви, який займається підривною діяльністю проти України. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Фігурантом є протоієрей Російської православної церкви Андрій Ткачов – випускник факультету спецпропаганди військового інституту міністерства оборони СРСР у Москві. У 2013 році його призначили керівником місіонерського відділу Київської єпархії УПЦ (МП) та ведучим на телеканалі "Київська Русь", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що саме тоді підозрюваний розпочав активно поширювати через медіа прокремлівські наративи, де ставив "під сумнів" існування української державності. Згодом Ткачов переїхав до Москви, а на початку повномасштабного вторгнення публічно підтримав російських окупантів.

Новини за темою: СБУ оголосила підозру "політологу" Медведчука, який переховується у Криму

Для цього створив власні канали у месенджері Telegram та відеохостингу YouTube, на які підписалося майже 1,3 млн користувачів. Там він публікує свої "проповіді", в яких закликає загарбників вбивати мирних жителів України.

Задокументовано, що московський клірик пропонував рашистам наносити релігійні написи на російські снаряди, які агресор використовує для ракетних ударів по українських містах. Крім того, Ткачов є частим "гостем" в ефірах центральних каналів РФ, де активно виправдовує воєнні злочини Кремля.

Ініційована Службою безпеки експертиза повністю підтвердила факти злочинної діяльності фігуранта.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Наразі зловмисник перебуває на території Росії. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"