USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Поминальні дні в Києві у 2023 році: Графік по районах на кладовищах

Міська влада закликає киян за можливості утриматися від відвідування місць поховань в умовах воєнного стану
свічки
Джерело: відкриті джерела
У столиці затвердили графік проведення поминальних днів на місцях поховань, відповідне розпорядження підписав київський міський голова Віталій Кличко. Про це інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"На час проведення поминальних днів Департамент муніципальної безпеки з урахуванням правового режиму воєнного стану має вжити заходів для запобігання надзвичайних ситуацій та в разі потреби ліквідації їх наслідків на територіях місць поховань, у тому числі Південного та Північного кладовищ, а також колумбарію. Зокрема залучатимуть вибухотехнічні служби Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших, до складу яких входять фахівці з розмінування", – ідеться у повідомленні.

Безпеку відвідувачів, порядок на місцях поховань і прилеглих до них територіях також просять забезпечити представників ГУ Національної поліції та ГУ ДСНС.

Графіки 

Під час поминальних днів на місцях поховань чергуватимуть також бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги.

"Профільні міські служби мають очистити кладовища від сміття, зняти аварійні дерева та омелу, підготувати і запустити поливальні водопроводи. Окрім цього, відремонтувати і пофарбувати огорожі, ворота, хвіртки, арки, фасади, бордюри, громадські вбиральні тощо, облаштувати 70 контейнерів для сміття", – зазначається в повідомленні.

Департамент транспортної інфраструктури забезпечить пасажирські перевезення до місць поховань у поминальні дні. Про режим роботи транспорту та окремі маршрути буде повідомлено додатково.

Також столична влада просить сприяти Управління патрульної поліції у м. Києві Департаменту патрульної поліції і Головному управлінню Національної поліції в Київській області безперебійному руху наземного пасажирського транспорту, зокрема до Південного та Північного кладовищ.

Що заборонено

Разом із тим 23 квітня буде заборонено заїзд транспорту на вулицю Крайню, крім автобусів великої місткості, транспортних засобів спеціального і спеціалізованого призначення, службових машин, які забезпечують оперативний контроль за станом перевезень пасажирів.

Міська влада закликає киян за можливості утриматися від відвідування місць поховань і культових споруд в умовах воєнного стану.

"Будь ласка, за можливості перенесіть візит на інший час, аби не створювати скупчення людей в ці дні і не наражати на небезпеку себе та близьких", – зауважили в КМДА.

Великдень в Україні

В низці регіонів України встановлюються правила та обмеження на час святкування Великодня. Зокрема, встановлюються комендантські години. В кожному регіоні рішення щодо часових обмежень приймається індивідуально, виходячи з безпекової ситуації. 

Теги: Київ
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі - значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі - значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"