USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Поліція розслідує діяльність притулку на Київщині, де знущалися з тварин

Тварин із притулку вже вивозять волонтери
притулок для собак на Київщині_2
Джерело: Поліція Київської області

Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного утримання тварин в одному з притулків регіону. Про це інформують на сайті поліції.

"До поліції звернулися громадяни та повідомили про те, що в одному з притулків у Київській області в неналежних умовах утримують тварин. Крім того, поліцейські під час моніторингу соцмереж виявили публікацію про можливе знущання з тварин у тому самому притулку", – йдеться у дописі.

Поліцейські самі вирішили відвідати притулок для документування цієї події.

Слідчі Броварського управління поліції Київщини відкрили кримінальне провадження за фактом жорсткого поводження з тваринами (ч. 1 ст. 299 ККУ).

Правоохоронці з'ясовують усі обставини та проводять ретельну перевірку.

Що відомо про притулок?

Як пише організація UAnimals, ідеться про притулок Dog help Ukraine.

Там розповіли, що 21 січня в соцмережах з'явилася інформація, що в притулку тварини перебувають у жахливих умовах і помирають від голоду. Також звертали увагу, що до цього притулку причетна Яна Майборода, раніше підозрювана в жорстокому поводженні з тваринами.

У липні 2023 року допомагали притулку Dog help Ukraine ліками для тварин. А в серпні 2023 року туди перевезли евакуйованих із Херсонщини собак. На той момент жодних підстав для занепокоєння не було, зазначають волонтери.

Раніше український актор і зоозахисник Олексій Суровцев опублікував відео з візиту до притулку й описав те, що побачив.

"Усередині холодно так само, як і на вулиці, деякі собаки на короткому ланцюгу, частина тварин не має даху над головою, більша частина тварин нестерилізовані, документів на них нам не надали, годують кістками (від цього собаки помирають) і дохлою худобою", – розповів він.

Наразі команда UAnimals прямує до притулку, щоб вивезти тварин.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення в країні Єдиного державного реєстру домашніх тварин – собак та котів.

Читайте також:
Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям Втрати в українській енергосистемі мають зменшитися на 6 млрд кВт-год завдяки технологіям "розумних мереж", - Міненерго
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог