USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Пентагон закупить для України термінали Starlink

Контракт вже укладено
Starlink
Джерело: Reuters

Пентагон закупить термінали та послуги супутникового зв’язку Starlink у SpaceX мільярдера Ілона Маска. Відомство передасть їх українським військовим, повідомляє  Bloomberg з посиланням на Міноборони США.

Деталі

У Пентагоні підтвердили укладання відповідного контракту.

"Ми продовжуємо працювати з низкою глобальних партнерів, щоб забезпечити Україні стійкі супутникові та комунікаційні можливості, які їй потрібні. Супутниковий зв’язок становить життєво важливий рівень у загальній комунікаційній мережі України, і відділ уклав контракт із Starlink на послуги такого типу", – йдеться у заяві відомства.

Водночас "з міркувань оперативної безпеки і через критичний характер цих систем" у Міноборони США не розповіли подробиці цієї угоди.

Starlink в Україні

Система Starlink, що надає доступ до високошвидкісного інтернету у віддалених місцях з'явилася в Україні наприкінці лютого 2022 року. 

Наприкінці квітня минулого року обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink були скасовані як для фізичних, так і для юридичних осіб.

Восени 2022 року глава SpaceX Ілон Маск просив Пентагон взяти на себе часткову оплату послуг Starlink, стверджуючи, що його компанія не може продовжувати підтримку роботи терміналів безкоштовно. Пізніше він передумав, заявивши, що SpaceX продовжить надавати інтернет в Україні, попри те, що втрачає кошти. 

У січні цього року міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав, що Україна отримала вже 30 тисяч терміналів Starlink. 

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров