USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Окупанти вперше почали звозити в маріупольську лікарню важкопоранених: Андрющенко розповів, що відбувається в місті

Нині ж абсолютна більшість маріупольців чекає на ЗСУ і намагається наблизити деокупацію міста і району
Військові РФ
Джерело: відкриті джерела

До маріупольської лікарні привезли 50 поранених російських окупантів після ураження військової бази у селі Юр'ївка 14 серпня. Така ситуація є незвичною для окупованого міста, бо ж раніше до лікарень Маріуполя звозили окупантів з легкими пораненнями чи пораненнями середньої тяжкості. Про ситуацію в окупованому Маріуполі розповів в ефірі UWN радник міського голови Петро Андрющенко.

"Насправді 50 поранених одразу було привезено в лікарню Маріуполя. Це незвична ситуація, тому що з них два одразу померли і це означає що дуже важкий стан (поранених, – ред.). А в такому важкому стані зазвичай в маріупольську лікарню не привозять російських окупантів, тому що там немає змоги лікувати", – пояснює Андрющенко.

Загалом, за словами заступника мера, вже відомо про 18 померлих окупантів в маріупольській лікарні.

В Мангуші, за словами Андрющенко, схожа ситуація – там в хірургічному відділенні було набито пораненими окупантами. Щонайменше п'ять померли вчора.

Новини за темою: Росіяни ховають загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС в братських могилах

Швидше за все, відзначає радник мера, окупанти використовують лікарні в Мангуші та Маріуполі як стабілізаційні пункти. Бо ж, до прикладу, в Мангуші і до повномасштабного вторгнення медична система не була розвинена – всіх важко хворих завжди встигали довозити до лікарень Маріуполя. Після окупації, відповідно, ситуація з медициною не покращилася, а – навпаки.

Занепала після приходу окупантів і медицина Маріуполя – тут, відзначає Андрющенко, було знищено все. Ба більше, окупанти викрали все нормальне медичне обладнання, а натомість завезли своє, російське, "яке ні на що не годне". До того ж у Маріуполі брак медичного персоналу.

Тому всі ці фактори і наявність окупантів в маріупольській лікарні вказують лише на те, що в росіян не все так гарно, як їм того хотілося б.

Зрештою, ложку дьогтю підкидають окупантам і місцеві, які очікують на ЗСУ та намагаються наблизити деокупацію Маріуполя та району

"Ми ж розуміємо, що якби не наші люди, які знаходяться в окупації, то подібна "кара небесна" (ураження військової бази, – ред.) була б в принципі неможлива. Що думають люди (з цього приводу, – ред.)? Люди думають, що мало – треба більше. І працюють саме на це. І це абсолютно більшість маріупольців. Я не беру невелику кількість – там 10–20% людей, які щасливі від того, що прийшла Росія. Але абсолютно більшість чекає, допомагає, ніякої тривожності, є лише очікування і намагання наблизити деокупацію Маріуполя і Маріупольського району", – наголошує Андрющенко.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW