USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нова Зеландія ввела нові санкції проти Росії та Білорусі

Міністерка закордонних справ наголосила, що країна підтримує Україну і засуджує огидні дії Росії
Міністерка закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута
Міністерка закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута
Джерело: RNZ

Нова Зеландія оголосила про впровадження чергових санкцій щодо Росії і Білорусі. Про це заявила міністерка закордонних справ Наная Махута, повідомляє пресслужба уряду країни.

Нинішній пакет обмежень стосується військово-промислового комплексу Росії, воєнізованих формувань та осіб, причетних до незаконного перевезення та депортації українських дітей до Росії.

"Нова Зеландія продовжує підтримувати Україну та засуджує фізичних та юридичних осіб, які сприяють огидним діям Росії. Троє російських осіб, на яких поширюються ці санкції, нещодавно брали участь у розлученні дітей зі своїми родинами, сприяючи депортації українських дітей до Росії. Нова Зеландія засуджує ці огидні, огидні та аморальні дії та закликає Росію негайно припинити триваючий насильницький напад на Україну, її народ та дітей", – наголосила Махута.

Міністерка зазначила, що обмеження також впроваджені проти 14 фізичних та юридичних осіб російського військово-промислового комплексу. Вони розробляють, виробляють або закуповують зброю, електронні компоненти та технології (такі як мікроелектроніка та напівпровідники), які використовуються Росією для ведення агресивної війни проти України.

Заходи також ввели проти кількох білоруських фінансових установ, які підтримують військову агресію Росії в Україні.

"Білорусь активно підтримує Росію, оскільки вона продовжує порушувати міжнародне право та підривати міжнародний мир і безпеку – саме те, що Росія зобов’язана захищати та підтримувати як член Ради безпеки ООН. Білоруський режим підтвердив, що контрольована Росією ядерна зброя розміщена на його території, яка межує з Україною. Шість білоруських організацій, щодо яких застосовано санкції, включають білоруські банки. І це свідчить про те, що Нова Зеландія продовжує засуджувати дії Білорусі", – додала Наная Махута.

Зазначимо, що з моменту російського вторгнення в Україну Нова Зеландія ввела обмеження щодо понад 1500 фізичних та юридичних осіб з Росії і Білорусі.

Нагадаємо, ми писали, що Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії, які були введені у відповідь на агресію в Україні. Обмеження продовжили ще на шість місяців – до 31 січня 2024 року.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії