USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Нацбанк визнав банк "Форвард" неплатоспроможним. Що буде з грошима вкладників?

Кінцевим бенефіціарним власником банку є громадянин Росії Руслан Таріко
Банк Форвард
Джерело: відкриті джерела

Національний банк України відніс банк "Форвард" до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на пресслужбу регулятора.

Чому ухвалене таке рішення?

1. У зв'язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства після віднесення його до категорії проблемних.

2. З огляду на подальше суттєве та незворотне погіршення фінансового стану цього банку за відсутності дієвих заходів для його поліпшення.

3. Через неможливість і недостатність запланованої банком "Форвард" капіталізації.

Віднесення банку до категорії неплатоспроможних аж ніяк не вплине на стабільність банківського сектору, оскільки частка фінустанови становила 0,1% активів платоспроможних банків.

Раніше 

Правління НБУ ухвалило рішення віднести банк "Форвард" до категорії проблемних. Підставою для цього стало встановлення факту здійснення банком ризикової діяльності за ознакою недостатності доходів банку, що створює в майбутньому ризик зменшення його регулятивного капіталу та порушення встановлених Нацбанком економічних нормативів капіталу.

З моменту віднесення банку до категорії проблемних його фінансовий стан суттєво погіршився, падіння капіталу продовжилося без перспектив його поліпшення. 

Що з грошима вкладників? 

Кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізосіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включно з відсотками, нарахованими станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня 2023 року становить 1 млрд 535,6 млн гривень.

Важливо

Кінцевим бенефіціарним власником банку є громадянин Росії Рустам Таріко. Указом президента України у жовтні 2022 року проти нього було застосовано персональні санкції.

Станом на 1 листопада 2022 року банк за розміром активів посідав 42-ге місце (2,5 млрд гривень) із 67-ми діючих банків.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
США допоможуть захистити українські банки та фінансову систему від кібератак США допоможуть захистити українські банки та фінансову систему від кібератак