USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нацбанк випустив пам'ятну монету номіналом 10 гривень із зображенням ЗРК Patriot

Ця монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячена подвигам і героїзму воїнів ППО
Нова обігова монета 10 грн_1
Нова обігова монета 10 грн
Джерело: НБУ

Нацбанк до Дня Повітряних сил ЗСУ презентував нову обігову пам'ятну монету "ППО – надійний щит України" номіналом 10 гривень. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Як виглядає монета

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте її реверс – тематичний та містить військову символіку. 

На реверсі монети зображено пускову установку Patriot на фоні стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис угорі по колу: ППО – НАДІЙНИЙ ЩИТ УКРАЇНИ.

Нова обігова монета 10 грн
Джерело: НБУ

Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

У готівковий обіг монета введена з 4 серпня 2023 року.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм, тираж – 10 мільйонів штук (у тому числі 500 тисяч штук – сувенірна продукція у вигляді спеціально оформлених роликів). Гурт монети – рифлений.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "ППО – надійний щит України" є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Ця монета продовжує серію "Збройні сили України" та присвячена подвигам і героїзму воїнів протиповітряної оборони, які самовіддано та щоденно боронять небо України.

До кінця 2023 року планується введення в обіг ще двох обігових пам'ятних монет, одна з яких буде присвячена Збройним силам України. 

Нагадаємо, Національний банк України з 1 червня ввів в обіг пам'ятну монету "Народжений в Україні" номіналом у п'ять гривень.

Читайте також:
Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії НБУ заборонив ломбардам приймати дрони і тепловізори на тлі проблем з азартними іграми в армії
НБУ знизив облікову ставку до 13,5% НБУ знизив облікову ставку до 13,5%