USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

НАБУ та СБУ проводять обшуки у мера Мукачева Балоги та низки бізнесменів Закарпаття

Міський голова заявляє, що співпрацює з правоохоронцями
Обшуки у еліти Закарпаття_1
Джерело: Віталій Глагола

Національне антикорупційне бюро України та Служба безпеки 10 жовтня провели обшуки у мера Мукачева Андрія Балоги та низки підприємців і дипломатів Закарпаття. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У кого пройшли обшуки

За даними місцевого журналіста Віталія Глаголи, силовики крім Балоги прийшли також до:

– Голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя;

– Почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата Ігоря;

– Ексдепутата Закарпатської обласної ради та власника готелю "Ужгород" Олексія Баранюка.

"За інформацією джерел в НАБУ, саме ці особи причетні до придбання Мукачівського стадіону "Авангард" за заниженою вартістю", – пише Глагола.

Що говорять у СБУ

У відомстві зазначили, що правоохоронці досліджують усі обставини передачі у приватну власність частини центрального спорткомплексу міста.

За попередніми оцінками, така оборудка могла завдати державі збитків майже у 100 млн гривень.

Наразі у межах раніше відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії, у тому числі в адмінбудівлях Мукачівської міськради.

Що каже Балога

Мер Мукачева Андрій Балога заявив, що кримінальне провадження в рамках якого відбуваються слідчі дії, стосується викупу земельної ділянки ТОВ "Універсал-М", яка ними орендується у місті з 2003 року.

За його словами, всі рішення та процедури щодо цієї земельної ділянки здійснювались у поточному році відповідно до чинного законодавства.

"Вся потрібна інформація та документи були надані правоохоронцям у повному обсязі у співпраці зі слідством на усіх етапах їх роботи. Сподіваюсь, що слідчі підійдуть до з'ясування всіх обставин справи максимально об'єктивно та неупереджено, відповідно до законодавства, перед яким всі однозначно рівні. Переконаний у законних діях міської ради та в тому, що надалі це буде підтверджено в рамках цього розслідування та судами, як це було не один раз", – додав Балога.

Нагадаємо, ми писали, що 2 жовтня Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно зі Службою безпеки України викрили на гарячому міського голову Сум та директора Департаменту міської ради

Так, чиновників викрили під час одержання останнього траншу – 1,4 млн гривень – за ухвалення рішення про встановлення тарифу та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар