USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На кордоні Росії та Грузії застрягли українці, які були в окупації

Чоловіки сподівалися виїхати з Росії транзитом через Грузію і прибули на кордон в ніч на 17 серпня, грузинські прикордонники не пропустили їх
кордон Грузія
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У нейтральній смузі на російсько-грузинському кордоні вже як тиждень "застрягли" шестеро громадян України, які раніше жили в окупації та були насильно вивезені в РФ. У Міністерстві закордонних справ працюють над їхнім поверненням. Про це передає "РБК-Україна".

"Наразі здійснюється перевірка їхніх осіб та юридичних аспектів відбуття визначеного судом покарання, опрацьовується питання їхнього повернення до України", – заявили у відомстві.

Грузинське видання "Новини – Грузія" уточнює, що п’ятеро з них – в’язні з Херсонщини, яких окупанти під час відступу вивезли та помістили у російські пенітенціарні заклади відбувати решту терміну покарання. Ще один нібито українець, який спробував виїхати з окупації через РФ і опинився у фільтраційному таборі, а після звільнення вирушив у дорогу додому.

Чоловіки сподівалися виїхати з Росії транзитом через Грузію і прибули на кордон в ніч на 17 серпня. Грузинські прикордонники не пропустили їх.

"Українцям, що застрягли на кордоні, намагаються допомогти волонтери. Передають їжу та предмети першої необхідності. Є проблема з ліками для ВІЛ-інфікованого – його неможливо просто купити в аптеці", – зазначає видання.

Грузинська сторона відразу повідомила Києву про ситуацію, щоб сприяти поверненню цих громадян в Україну. Було проведено зустріч з повіреним у справах України Олександром Шульгою.

Читайте також:
Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи
Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про "іноагентів"
Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори  Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування