USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

У Харкові невідомий представився священником, забрав церковні гроші з атрибутикою і зник

Загальна сума збитків становить майже 64 тис. гривень
священник-шахрай
Затриманий псевдосвященник
Джерело: Нацполіція

Чоловік, перебуваючи на території одного з церковних храмів, представився священнослужителем та заволодів церковним підрясником, требним набором, грошима та золоті прикраси на території однієї з релігійних організацій у Салтівському районі Харкова. Загальна сума збитків становить майже 64 тисяч гривень, поінформували в пресслужбі Національної поліції України.

Правоохоронці розповіли, що, крім речей, зловмисник позичив понад 7 тисяч гривень. А церковну атрибутику просив нібито для організації похорон своїх батьків.

"Обіцяв повернути наступного дня, однак припинив будь-який контакт з потерпілою. Під час свого перебування на території храму зловмисник взяв у чоловіка для освячення золотий ланцюжок з хрестиком, який також не повернув. Загальна сума збитків становить майже 64 тисячі гривень", – йдеться в повідомленні.

Харківським поліцейським вдалося викрити 28-річного раніше засудженого за аналогічні злочини місцевого.

За даним фактом слідчі повідомили чоловікові, йому загрожує максимальне покарання позбавленням волі на строк до 3 років.

Новини за темою: В Україні затримали злочинне угруповання, яке спалювало житло людей на замовлення

Раніше ми повідомляли, що на Харківщині поліція викрила людей, які прикидалися волонтерами і грабували пенсіонерів. Своєю діяльністю зловмисники встигли "заробити" 1,8 млн гривень. До складу організованої групи входили особи ромської національності.

Зловмисники приходили до літніх людей додому і представлялися волонтерами, що роздають гуманітарну допомогу.

Під цим приводом обвинувачені проникали всередину помешкань потерпілих, після чого викрадали їхнє майно, грошові кошти і відкрито грабували.

А торік Національна поліція ліквідувала розгалужену злочинну мережу, в якій брали участь 56 фігурантів. Шахраї розсилали фішингові посилання для отримання даних про банківські картки українців. Й отримали доступ до рахунків більше ніж 10 тисяч громадян і привласнили близько 15 мільйонів гривень. 

Читайте також:
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах Як не потрапити на гачок. Медіаекспертка назвала найпопулярніші шахрайські схеми у соцмережах