USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Мільйонні збитки: ВАКС визначив запобіжний захід директору філії "Енергоатому"

Суд поклав на підозрюваного процесуальні обовʼязки
Гендиректор підрозділу держпідприємства НАЕК Енергоатом
Гендиректор підрозділу держпідприємства НАЕК "Енергоатом"
Джерело: відкриті джерела

Гендиректору підрозділу держпідприємства НАЕК "Енергоатом", який підозрюється у завданні майже 100 млн гривень збитків державі при будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива, суд обрав запобіжний захід – застава у розмірі 7 млн гривень. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Фейсбуці.

Зазначається, що 28 листопада за участі прокурора САП слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід підозрюваному. Суд частково задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджене прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 7 млн гривень.

Також суд поклав на підозрюваного процесуальні обовʼязки. Він повинен повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішене після ознайомлення з повним рішенням суду.

Нагадаємо, у жовтні правоохоронці повідомили про підозри п’ятьом особам у справі заволодіння 100 млн гривень при будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива.

Серед підозрюваних – генеральний директор відокремленого підрозділу ДП НАЕК "Енергоатом", начальник кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП НАЕК "Енергоатом", керівник приватної компанії, його заступник та працівник юридичного відділу компанії.

Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби