USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Постійно нарощуємо оснащення фортифікаційних споруд на українсько-білоруському кордоні, – ДПСУ

Все роблять для забезпечення вчасного реагування у разі ускладнення обстановки
Кордон з Білоруссю, навчання військових _4

Спільні штабні тренування на півночі Київської області неподалік кордону з Білоруссю

Джерело: Уніан

Від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, коли країна-агресор, зокрема, використала для нападу і територію Республіки Білорусь, фортифікаційне оснащення місць несення служби вітчизняних прикордонників та інженерне облаштування державного кордону постійно нарощується. Про це розповіли UWN в пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Прикордонники зазначили, що інженерні роботи тривають вздовж усього українсько-білоруського кордону, як безпосередньо по лінії державного кордону, так і в прикордонні.

"Органи охорони державного кордону за підтримки органів місцевої влади приділяють особливу увагу будівництву фортифікаційних споруд (окопів, місць укриття, вогневих позицій тощо). А також загороджувального паркану та протитанкового рову, інших перешкод", – пояснили охоронці.

Все роблять як для ефективного контролю за ділянками державного кордону, так і з метою забезпечення вчасного реагування у разі ускладнення обстановки.

Кордон із Білоруссю

Верховна Рада у лютому 2023 року більшістю голосів ухвалила закон, яким передбачено розширення смуги кордону України з Білоруссю та Росією до 2 км. 7 грудня закон набрав чинності і тепер там діє спеціальний режим.

Прикордонна смуга, як правило, – це 30–50 м на всіх ділянках держкордону, а з Росією та Білоруссю ця смуга сягає до 2 км. Місцями може бути менше, це залежить від ландшафту та загрозливості напрямку.

Новини за темою: Європарламент закликав ЄС арештувати активи Лукашенка та передати їх Україні

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко раніше говорив, що у цій двокілометровій смузі, де встановлюється спеціальний режим, ніхто не виселятиме місцевих, але будуть видаватися дозволи на переміщення та діяльність на цих ділянках.

Земельні ділянки вздовж цієї прикордонної смуги надані військовим частинам Держприкордонслужби для облаштування інженерно-технічних та оборонних споруд.

Разом з тим у ДПСУ додали, що всіма можливими способами в фортифікаційному плані укріплюється і державний кордон з Російською Федерацією в межах деокупованих територій

"У першу чергу – забезпечити відбиття будь-яких атак ворога та безпеки особового складу", – прокоментували прикордонники.

Новини за темою: Звідки російські снайпери беруть американські та європейські приціли, – розслідування
Читайте також:
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ Більше ніж 30 українців загинули з початку війни, намагаючись незаконно перетнути державний кордон, – ДПСУ
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві