USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Спеціальний прикордонний режим шириною у 2 км діє вздовж лінії кордону України з РФ і Білоруссю, – ДПСУ

Таке рішення Кабміну обумовлене вимогами Закону України "Про державний кордон України"
прикордонники
Прикордонники
Джерело: ДПСУ

7 грудня 2023 року Кабінет міністрів України встановив спеціальний прикордонний режим. З чим пов'язане таке рішення уряду та що саме передбачає, UWN запитав у Державної прикордонної служби України.

Зокрема, в пресслужбі відомства пояснили, що таке рішення Кабміну обумовлене вимогами Закону України "Про державний кордон України".

"Відповідно до пункту 21 постанови Кабінету міністрів України від 27 липня 1998 р. №1147 "Про прикордонний режим" спеціальний прикордонний режим установлюється в межах земельних ділянок шириною 30–50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з Російською Федерацією і Республікою Білорусь – шириною до 2-х кілометрів", – зазначили прикордонники.

Охоронці пояснюють, що ці межі надані в постійне користування військовим частинам ДПСУ для облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, комунікацій тощо.

Разом з тим спеціальний прикордонний режим передбачає заборону вільного в’їзду, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону.

Новини за темою: Кабмін затвердив план оптимізації прикордонного простору

ЗСУ зміцнюють північний кордон на випадок повторного вторгнення

На півночі України тривають фортифікаційні роботи зі зміцнення кордону. Наразі біля кордону будують другу лінію оборони на випадок можливого повторного вторгнення РФ.

Військові уточнюють, що з початку червня 2022 року й до теперішнього часу на основних напрямках можливого наступу противника встановили понад 500 тисяч протитанкових мін. І створили протитанкові мінні поля, поставили комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугаси, заміновані завали та інші.

"Щільність мінно-вибухових загороджень у Північній операційній зоні збільшили в 16 разів. Паралельно облаштували невибухові загородження та підготували до руйнування об'єкти транспортної інфраструктури, зокрема, мости та дороги", – кажуть військові.

Водночас у Командуванні Об'єднаних сил ЗСУ повідомили, що на північному кордоні побудували фортифікаційні споруди із "зубів дракона". Кожний взводний опорний пункт складається з чотирьох-п’яти смуг інженерних загороджень.

Новини за темою: Словаччина тимчасово розблокувала КПП на кордоні з Україною
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат