USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Європарламент закликав ЄС арештувати активи Лукашенка та передати їх Україні

Також у ЄП закликають посилити санкції проти Білорусі
Лукашенко
Джерело: відкриті джерела

Європейський парламент затвердив резолюцію щодо Білорусі та диктаторського режиму Олександра Лукашенка. Відповідний текст розміщений на офіційному сайті ЄП.

Зокрема, європарламентарі закликали Євросоюз знайти правові шляхи для арешту активів Лукашенка та передачі їх Україні.

"Європейський парламент закликає ЄС та його держави-члени знайти законні шляхи конфіскації активів білоруського керівництва та пов’язаних з ним білоруських структур, залучених у військові дії Росії, і, якщо це можливо, використовувати їх для підтримки відновлення України", – йдеться у документі.

Тож у Європарламенті закликали інституції Європейського Союзу та держави-члени вжити всіх необхідних заходів для забезпечення кримінального переслідування білоруських посадовців, які причетні до злочину агресії, воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочинів геноциду, скоєних проти України.

Посилення санкцій

Європарламент також закликав ЄС та його держави-члени розширити та посилити сферу своїх санкцій і прийняти новий набір обмежень проти Білорусі та Росії, фізичних та юридичних осіб, відповідальних або причетних до серйозних порушень прав людини в Білорусі, відповідно до режимів санкцій Росії та Білорусі та Глобального механізму санкцій Євросоюзу щодо прав людини (Акт Магнітського ЄС), включаючи обмеження проти суддів, прокурорів, працівників правоохоронних органів, в’язниць і виправних колоній, пропагандистів і агентів сумнозвісного КДБ і Головного управління з протидії організованій злочинності та корупції (ГУБОПіК/ГУБАЗіК).

Також у ЄП наполягають на тому, що білоруський калій, який є основним джерелом доходу режиму, повинен залишатися в списку санкцій і не повинен транспортуватися через територію Євросоюзу, тим більше, що головний виробник калію в Білорусі "Білоруськалій" безпосередньо причетний до незаконного переміщення, русифікації та виховання українських дітей.

Нагадаємо, Європейський Союз 13 вересня, вирішив продовжити індивідуальні обмеження проти Росії на пів року – до 15 березня 2024 року

Також ми писали, що Європейська рада запровадила санкції щодо шести осіб, відповідальних за серйозні порушення прав людини в Російській Федерації та на тимчасово окупованих Росією територіях України. Йдеться, зокрема, про порушення свободи переконань і вираження поглядів. До переліку входять прокурори і судді, які працюють у судах, створених російськими окупантами в тимчасово окупованому Криму. 

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW