USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Колишньому окупаційному "коменданту" Балаклії, який катував містян, СБУ оголосила підозру

Українців піддавали жорстоким тортурам, а також тривалий час тримали без їжі та води
Балаклія
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України оголосила про підозру колишньому окупаційному "коменданту" Балаклії, який катував мешканців міста під час окупації частини Харківщини. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Слідство встановило, що катом є військовий комендант Калінінградського гарнізону ЗС РФ із позивним "Граніт", який на початку повномасштабного вторгнення ввійшов до складу окупаційних угруповань на східному фронті.

"У березні минулого року ворог приїхав до захопленої на той час Балаклії, де займався координацією спільних дій російських військових та бойовиків "Л/ДНР" у поширенні кремлівського режиму в місті. Згодом його призначили там "комендантом". На цій "посаді" окупант організовував незаконні затримання місцевих", - розповіли правоохоронці.

За наказом "Граніта", українців звозили до створеної агресором катівні, яку облаштували у захопленій будівлі райвідділу поліції. Людей піддавали жорстоким тортурам, а також тривалий час тримали без їжі та води. Деякі з потерпілих й досі вважаються зниклими безвісти.

Кат особисто допитував незаконно ув’язнених, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство, погрожував вбивством, а також примусовою депортацією їхніх родичів до Росії.

Новини за темою: У Миколаєві затримали ворожого інформатора, який навів російську ракету на багатоповерхівку

"Під час звільнення міста окупаційний "комендант" втік до РФ, де переховується від правосуддя. На підставі зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру", - додали в СБУ.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Читайте також:
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові