USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Українські військові отримають нові боєприпаси для безпілотників. Як вони виглядають

Йдеться про авіаційні боєприпаси до БПАК осколкової дії
український дрон
Джерело: Facebook

Українські військові отримають нові авіаційні боєприпаси осколкової дії. Їх почав виробляти оборонний завод "Маяк", повідомляє пресслужба підприємства.

Збройні сили України зможуть застосовувати боєприпаси за допомогою безпілотних авіаційних комплексів.

Виглядають вони таким чином:

Джерело: Facebook

Що з характеристиками?

Авіаційні боєприпаси до БПАК є осколкової дії – ОБП-23.1 вагою 1 кілограм. Гарантована зона їхнього ураження становить 11 метрів.

Водночас осколковий боєприпас 23.05 вагою 500 грамів може завдати шкоди противнику в радіусі 4,5 метра.

Поки незрозуміло, скільки боєприпасів уже готові вирушити на фронт.

Раніше

У січні повідомлялося, що Державний концерн "Укроборонпром" розгорнув серійне виробництво 82-мм осколкових мін за кордоном. Відомо, що міни виготовляються на потужностях однієї з країн – членів НАТО.

Також ми писали, що Державний концерн "Укроборонпром" у кооперації з країною альянсу налагодив виробництво артилерійського 122-мм снаряду за кордоном та вже встиг відвантажити партію Збройним силам України.

Снаряд калібру 122 мм використовується українською артилерією при роботі з причіпними гаубицями Д-30 та САУ 2С1 "Гвоздика".

Всі деталі про вітчизняні снаряди для ВСУ ми розповідали за посиланням.
Читайте також:
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків