USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Голова парламенту Чечні отримав підозру

Підозрюваний зустрічався з керівництвом військових підрозділів в окупованих містах України
 Даудов і Кадиров
Магомед Даудов та Рамзан Кадиров
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

У ході слідства отримано докази причетності голови парламенту Чеченської Республіки РФ Магомеда Даудова до вчинення ряду злочинів в Україні. Про це інформує Офіс генпрокурора.

"Встановлено, що з травня 2022 року за дорученням голови Чеченської Республіки (Рамзана Кадирова, – ред.) підозрюваний займався доукомплектуванням наявних військових підрозділів та створенням чотирьох нових формувань для участі в агресивній війні проти України", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що голова парламенту організував будівництво військових містечок на території селища Ханкала та села Серноводське Чеченської Республіки для дислокації нових бойових одиниць. Для поповнення їх рядів закликав громадян РФ виступити як добровольців.

Було сформовано нові військові підрозділи у складі армії РФ: 78-й моторизований полк спецпризначення "Північ-Ахмат", батальйони "Північ-Ахмат", "Захід-Ахмат", "Схід-Ахмат". Вони безпосередньо були направлені на територію Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей. Своїми діями голова парламенту сприяв вищому військово-політичному керівництву РФ у веденні агресивної війни проти України.

"Загарбницькі дії супроводжувалися знищенням і захопленням живої сили та бойової техніки ЗСУ та інших військових формувань України. Це призвело до загибелі та різного ступеню поранення людей, знищення будівель, майна та інфраструктури", – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що підозрюваний зустрічався з керівництвом військових підрозділів в окупованих містах – Лисичанськ та Попасна Луганської області, а також Маріуполь Донецької області. Зазначав про необхідність продовження бойових завдань на території України та нагороджував особовий склад.

Крім того, він поширив на своєму особистому телеграм-каналі відеозаписи з висловлюваннями голови Чеченської Республіки, які спрямовані на виправдовування і визнання правомірною розпочатої у 2014 році збройної агресії РФ проти України.

Голові парламенту Чеченської Республіки РФ повідомлено про підозру у здійсненні пособництва у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, здійсненні пособництва у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 436-2, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру