USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Експосадовця Міноборони, який пропонував 24 млн гривень хабаря, засуджено до в’язниці

Колишнього чиновника засуджено до чотирьох з половиною років
Наручники
Джерело: відкриті джерела

Колишнього посадовця Міноборони України, який пропонував 24 млн гривень неправомірної вигоди, засуджено до 4,5 років позбавлення волі. Про це поінформувала пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як зазначається, 24 березня 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок колишньому заступнику начальника управління Міністерства оборони України.

"Так, суд підтримав позицію прокурора САП та визнав указану особу винуватою у пропозиції надання 24 млн гривень неправомірної вигоди за позитивний аудит облаштування "Фортеці" – об’єкту спеціального призначення "Єдиний центр безпеки Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил України", – йдеться в повідомленні.

За вироком суду колишньому посадовцю Міноборони призначено покарання у виді чотирьох років шести місяців позбавлення волі.

Зазначимо, що імені засудженого пресцентр САП не називає, втім, за даними джерел УП, йдеться про колишнього заступника начальника управління військових представництв Міноборони Дмитра Комаху. Багатомільйонний хабар він пропонував директору департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Андрію Бойку.

Раніше на отриманні хабаря затримали керівника територіального управління Бюро економічної безпеки у Києві та області. За 1200 доларів США на місяць чиновник "консультував" організаторів мережі нелегальних ігрових залів та обіцяв їм "вирішити проблемні питання у Бюро". 

Читайте також:
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор