USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Директора київського підприємства, який закуповував пальне нібито за завищеними цінами, відсторонили від посади

Підприємець завдав збитків державі на суму близько 400 тис. гривень
Прокуратура Києва
Джерело: відкриті джерела

За клопотанням прокурора Подільської окружної прокуратури м. Києва суд відсторонив від посади на два місяці директора столичного комунального підприємства, викритого у розтраті коштів під час здійснення закупівель пального. Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.
 
Слідство встановило, що у грудні 2020 року між комунальним підприємством та приватною фірмою був укладений договір про закупівлю нафтопродуктів (бензину) на загальну суму близько 3 млн гривень.
 
"Надалі директор КП в порушення вимог чинного законодавства неодноразово безпідставно уклав додаткові угоди до вказаного договору, якими вартість бензину була збільшена на 22%", – розповіли правоохоронці.
 
Висновком експертів з урахуванням даних, які навели в акті Північного офісу Держаудитслужби, підтвердили збитки у сумі близько 400 тисяч гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Новини за темою: СБУ викрила двох підприємців, що розкрали майже 120 млн грн на аферах з харчами для ЗСУ

До речі, у Києві викрили двох посадовців, яких підозрюють у розтраті та привласненні бюджетних коштів. Йдеться про керівника управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської райдержадміністрації та директора приватної фірми. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Зазначається, що фігуранти провадження заволоділи грошима, які були призначені на проведення ремонтних робіт у сховищі. Поліцейські встановили, що замовник уклав договір з підрядником на проведення ремонтних робіт в укритті. Втім, фактично така робота зроблена не була. Кошти – понад 800 тисяч гривень – посадовці привласнили собі.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"