USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Дослідники заявили, що знайшли гробницю повитухи Ісуса Христа

Нині печеру готують до публічного відкриття
Гробниця Соломії_1
Джерело: livescience

Відомство старовин Ізраїлю показало фото після робіт археологів у 2000-річній печері, яка вважається місцем поховання Соломії – повитухи Ісуса Христа, повідомляє Livescience.

Гробниця знаходиться приблизно за 35,4 кілометра на південний захід від Віфлеєму в національному парку Тель-Лахіш. Цікаво, що вперше її виявили грабіжники могил у 1982 році. Потім її розкопали у 1980-х роках.

Джерело: livescience

Джерело: livescience

Спочатку печеру ідентифікували як місце поховання Соломії місцеві християни у візантійську епоху, відтоді вона стала місцем паломництва.

Крім того, нещодавно археологи виявили внутрішній дворик печери площею 350 квадратних метрів. Він прикрашений складним різьбленням по каменю та мозаїчною підлогою. Вважається, що печера, яка містить кілька кімнат, належала до заможної єврейської родини.

"Ми знайшли десятки таких світильників, покритих орнаментом із гранатів та складними геометричними візерунками", – сказав археолог IAA Цві Фірер.

Джерело: livescience

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time