USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

До узбережжя Болгарії винесло третю мертву корову. Ймовірно, тварини загинули внаслідок підриву Каховської ГЕС, – ЗМІ

Водночас місцеві чиновники "вперше чують про історію з українською ГЕС"
узбережжя Болгарії
Джерело: Nova.bg

До узбережжя Чорноморця у Болгарії прибило тушу мертвої корови. Це вже третій подібний випадок у країні за два тижні, ймовірно, тварини загинули через теракт на Каховській ГЕС, пише Nova.bg.

За інформацією видання, до цього мертвих тварин знаходили 6 червня в районі муніципалітету Царево, а за кілька днів – також в районі міста Чорноморець.

"Поки неясно, чи загинули тварини в катастрофі Каховської ГЕС в Україні, але в регіональному управлінні BFSA уточнили, що всіх мертвих корів знайшли без вушних бирок, які має худоба, вирощена в ЄС", – йдеться у повідомленні.

Водночас "Європейська правда" пише, що першу тварину не могло принести до берегів Болгарії з Херсонщини, оскільки її знайшли на березі вже у день підриву Каховської ГЕС. Однак щодо інших двох випадків – це "потенційно можливо".

Разом з тим міський голова Чорноморця Росен Деспотов вважає, що тварини загинули внаслідок інциденту з судном, що перевозило худобу.

"Не можу сказати, звідки загиблі тварини беруться. Я вперше чую цю історію про Україну. На мій погляд, найлогічніше – потрапили в море з корабля", – сказав мер.

А в Морській адміністрації заявили, що на цю мить немає доказів аварії на судні, що перевозить контейнери з живими тваринами.

Наслідки екоциду в Україні

На лівобережжі Херсонщини внаслідок підриву Каховської ГЕС затоплено та повністю зруйновано 107 гідротехнічних споруд Державного агентства меліорації та рибного господарства України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що орієнтовний загальний обсяг збитків внаслідок руйнації 107 гідротехнічних споруд Держрибагентства складає 127,6 млн гривень.

Зокрема, у с. Стара Збур'ївка Скадовського району затоплено 460,9 га виросних, зимувальних та нагульних ставів (16 об’єктів) загальною вартістю 3,4 млн гривень.

Крім того, унаслідок знищення Каховської ГЕС затоплено єдиний в Україні державний осетровий завод. Під загрозою повного затоплення також опинився Херсонський завод із розведення риби.

У Дніпропетровській області почався мор риби

За даними місцевої військової адміністрації, масовий мор риби спостерігається у Мар'янському Зеленодольській громаді.

"Все через стрімке обміління водосховища, яке спричинили росіяни, підірвавши Каховську ГЕС. Загинуло понад 850 кілограмів біоресурсів. Збитки, завдані рашистами рибному господарству області, – більш ніж 7,6 мільйона гривень", – повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, яких екологічних наслідків варто очікувати після підриву Каховської ГЕС.

Яка нині ситуація в підтоплених районах Херсонської області – читайте тут.

Читайте також:
Колишнього прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт Колишнього прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт
Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог Радикальною альтернативою відновлення Каховського водосховища є відмова від будівництва нової греблі на місці зруйнованої, – еколог
В Україні хочуть створити зоополіцію, петиція набрала потрібну кількість голосів В Україні хочуть створити зоополіцію, петиція набрала потрібну кількість голосів
Україна й Чехія відновлюватимуть довкілля в українських громадах після війни. Для цього створили спеціальний проєкт Україна й Чехія відновлюватимуть довкілля в українських громадах після війни. Для цього створили спеціальний проєкт