USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Колишнього прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в нашесті бліх на Даунінг-стріт

Експрем’єр-міністр взяв собаку із притулку в Уельсі і з ним жив у резиденції до ще однієї колишньої прем'єрки Ліз Трасс
Борис Джонсон
Джонсон зі своїм псом
Джерело: відкриті джерела

Колишня прем’єрка Сполученого Королівства Ліз Трасс розповіла у своїй книзі "Десять років для порятунку Заходу" про нашестя бліх у помешканні на Даунінг-стріт. Вона стверджує, що в цьому винна Ділен – собака теж експрем'єра Великої Британії Бориса Джонсона, пише "BBC Україна".

"У книзі Ліз Трасс йдеться про те, що коли вона у 2022 році стала прем'єркою Великої Британії і переїхала на Даунінг-стріт, 11, все її тіло кілька тижнів свербіло. Адже квартира була заражена блохами і потребувала обробки спеціальними засобами. Трасс вважає, що у нашесті бліх винна Ділен – собака Бориса Джонсона породи джек-рассел-тер’єр, якого прем’єр-міністр взяв із притулку в Уельсі і з яким там жили до Трасс", – вказує видання.

Зокрема, міністр фінансів Великої Британії Джеремі Гант зауважив, що виведення шкідників з квартири коштувало йому чималої суми. Політику довелося вжити "радикальних методів": повністю замінити всі килими, а це вдарило по кишені.

Що відомо про Даунінг-стріт?

Це вулиця в центрі Лондона, де розташовані резиденція прем’єр-міністра, Міністерство закордонних справ та інші важливі державні установи Великої Британії.

Будинок під №10 є офіційною резиденцією британських прем’єр-міністрів. Проте, починаючи з Тоні Блера, який був очільником уряду з 1997-го по 2007 рік, багато прем'єрів обирали для життя будинок №11 – там апартаменти просторіші.

Ліз Трасс мешкала на Даунінг-стріт, 11 менше ніж 50 днів, а після неї там поселився Джеремі Гант.

Оскільки міністру фінансів довелося там жити довше, він вирішив взятися за справу більш ґрунтовно – замінити всі килими "власним коштом". І довірив заміну килимів компанії, яка пройшла сувору перевірку службою безпеки, що й пояснює високу вартість її послуг.

Борис Джонсон на чолі британського уряду

Борис Джонсон очолював британський уряд з 24 липня 2019 року по 6 вересня 2022 року. 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також пішов з посади керівної Консервативної партії.

Під час офіційної заяви про відставку політик звернувся до українців та запевнив, що країна продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.

У липні минулого року експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон закликав США і світ не піддаватися втомі від війни Росії проти України.

А в березні цього року стало відомо, що Джонсон таємно поїхав до столиці Венесуели Каракаса. Де, серед іншого, обговорив російсько-українську війну з президентом країни Ніколасом Мадуро.

Читайте також:
Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри
Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових Британія оцінює втрати Росії у війні проти України в 450 тисяч військових
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією