USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Депутати Європарламенту підтримали створення Українського фонду у розмірі 50 млрд євро

Депутати Європарламенту закликають посилити демократичну підзвітність у рамках механізму та закликають Україну зберегти багатопартійний характер
європарламент

Європарламент

Джерело: відкриті джерела

17 жовтня у французькому Страсбурзі на планерному засіданні Європейського парламенту депутати переважною більшістю підтримали пропозиції комісій щодо створення Українського фонду у першому читанні. Про це йдеться на сайті Європарламенту.

"За" проголосували 515 депутатів, "проти" висловились 45.

Євродепутати проголосували за вдосконалену пропозицію щодо виділення 50 мільярдів євро на відновлення, реконструкцію та модернізацію України у період 2024–2027 років. Фонд має включати в себе 50 мільярдів євро фінансової допомоги Україні у наступні чотири роки.

"Депутати Європарламенту закликають посилити демократичну підзвітність у рамках механізму та закликають Україну зберегти багатопартійний характер свого демократичного державного устрою та узгодити вимоги членства в ЄС", – йдеться у релізі.

Зазначається, що механізм для України є частиною перегляду довгострокового бюджету Євросоюзу, який необхідно скоригувати.

Євродепутати наполягають на його якнайшвидшому затвердженні для України в рамках перегляду бюджету, оскільки жодної допомоги країні після кінця 2023 року не передбачено.

Також Європарламент закликає підтримати пакет, який буде інтегрований до річного бюджету на 2024 рік. Переговори про нього узгодять у листопаді.

Механізм замінить поточну підтримку ЄС Україні через Інструмент сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва – ​​Глобальна Європа (NDICI) та Програму макроекономічної фінансової допомоги (MFA+), термін дії яких закінчується наприкінці 2023 року.

Крім того, Україна також зарахує кошти, які отримає від Механізму передвступної допомоги (IPA).

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"