USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Реформа децентралізації: Безгін розповів про пріоритети на 2024 рік

Переважна більшість громад у великому обсязі виділяє кошти на підтримку Збройних сил України
Віталій Безгін в ефірі UWN 7 грудня
Віталій Безгін в ефірі UWN 7 грудня
Джерело: UWN

У 2024 році в Україні буде кілька пріоритетів децентралізації. Перший – щодо максимальної кількості легальних інструментів для громад підтримувати Збройні сили України. Другий стосується євроінтеграція та того, що українські громади мають навчитися безпосередньо залучати міжнародні кошти у свої бюджети і в кошти своїх регіонів. Про це заявив нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін в ефірі UWN.

"До цього законодавче забезпечення все стимулюється і, я сподіваюсь, буде ухвалено до кінця цієї зими, що дозволить з оптимізмом дивлячись в майбутнє залучити додаткові мільярди на нашу економіку. А ми розуміємо, що в контексті останніх подій і вкрай непростої ситуації в Сполучених Штатах, що призвела навіть до уповноваженої делегації, яка в терміновому порядку туди полетіла з України, – це точно не буде зайвим ресурсом в контексті відновлення і в контексті повсякденного існування територій", – сказав він.

Водночас Безгін зазначив, що ніхто не може гарантувати, що ті європейські фонди, які відкриваються для українських громад і регіонів, – це однозначно потрапляння коштів у бюджет. За його словами, це напряму залежить від спроможності і хисту тієї чи іншої громади, від наявності фахових працівників за ці кошти поборотися з партнерами.

Новини за темою: За принципом децентралізації: Чи зможе уряд доцільно поділити кошти з бюджету на відновлення регіонів

Також нардеп уточнив, що переважна більшість громад у великому обсязі виділяє кошти на підтримку Збройних сил України.

"На превеликий жаль, є такі, що фактично дискредитують своєю діяльністю потуги всіх інших. Ми розуміємо, якщо в тебе в умовному буде 100 гарних прикладів, а п'ять поганих, то всі будуть говорити саме про погані", – додав він.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що Україна прагне відбудовувати енергосистему на принципах децентралізації.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака