USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Бавовна" на нафтобазі в Севастополі: Експерт розповів, як інцидент вплине на можливості росіян

За словами військового аналітика, РФ знадобиться кілька місяців, щоб відновити резерв знищеного пального
вибухи у Севастополі 29 квітня
Джерело: Facebook

Вибухи на нафтобазі в тимчасово окупованому Севастополі - це критичний удар по російських підрозділах у Криму. Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі медіапроєкту UWN.

Відповідаючи на запитання, наскільки критичний цей інцидент для РФ, він зауважив: "Досить критично, тому що, по-перше, всі ці паливно-мастильні матеріали вони призначалися для південної групи військ російських окупантів, а також для російської флотилії, яка розміщена саме в Севастополі. Отже, це фактично удар по їхніх можливостях використовувати паливно-мастильні компоненти".

При цьому він додав, що південне угруповання РФ і так має проблеми з логістикою та своєчасним матеріально-технічним забезпеченням передових підрозділів.

За оцінками експерта, щоб відновити знищений запас пального, російській армії знадобиться близько 2-3 місяців. При цьому перекидання паливно-мастильних матеріалів має відбуватися постійно.

Як вибухи вплинуть на функціонування ударних кораблів РФ?

Як зазначив Коваленко, цей інцидент жодним чином не вплине на плани ворога щодо обстрілу України з кораблів, які базуються в Чорному морі.

"Усе ж таки в них є деякі резерви, які вони можуть використати, до того ж для того, щоб запускати крилату ракету "Калібр" їм достатньо не на велику відстань відходити від бухти Севастополя. Тому фактично, на жаль, це не стане якоюсь серйозною проблемою для того, щоб зупинити удари "Калібрами" по території України", - вважає військовий оглядач.

Водночас він наголосив, що сьогоднішній інцидент може змусити РФ економити пальне, поки вони не зможуть поповнити резерви.

Нагадаємо, вранці 28 квітня в Козачій бухті тимчасово окупованого Севастополя спалахнула масштабна пожежа на нафтобазі. Як стверджують російські ЗМІ, по резервуарах із пальним "вдарили безпілотники".

Пізніше на інцидент відреагували в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Там зазначили, що те, що сталося в Севастополі, - це "Божа кара за Умань".

За словами представника української розвідки Андрія Юсова, внаслідок вибухів знищено понад 10 резервуарів із нафтопродуктами (близько 40 тисяч тонн). Вони призначалися для Чорноморського флоту РФ.

Окрім того, в ГУР призвали мешканців тимчасово окупованого Криму найближчим часом не перебувати поруч із військовими об'єктами та об'єктами, які забезпечують армію росіян.

Читайте також:
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело
Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео