USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Під час недавнього розслідування з'ясувалося, що дружина Вітюка під час війни купила квартиру більш ніж за 20 мільйонів гривень
Вітюк
Ілля Вітюк
Джерело: СБУ

Глава держави Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ. Відповідний указ з'явився на сайті Офісу президента.

"Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України", – йдеться в указі.

Новини за темою: Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування

Скандал навколо Вітюка

Журналіст Євгеній Шульгат працював над розслідуванням про елітне майно керівника департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Іллі Вітюка. І з'ясував, що дружина Вітюка Юлія у грудні 2023 року придбала квартиру у житловому комплексі преміумкласу на Печерську у Києві. Ринкова вартість квартири – понад 20 мільйонів гривень.

На початку квітня розслідування оприлюднили на загал. Тоді агенція заявила, що працівник СБУ, ймовірно, міг давати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту видання "Слідство.Інфо". Бо так спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив наявність елітного майна Вітюка. 

Згодом головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський наказав провести службову перевірку за фактом переслідування журналіста "Слідство.Інфо" Євгенія Шульгата співробітниками ТЦК. 

Також Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження через інцидент із журналістом "Слідство.Інфо" за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями з боку працівників СБУ і ТЦК. 

Надалі за рішенням голови Служби безпеки вирішили, що Вітюк на час проведення перевірок проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО "А".

Нині ж Національне агентство з питань запобігання корупції перевіряє спосіб життя відстороненого нині начальника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка від виконання посадових обов'язків на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами видання "Слідство.Інфо". 

Читайте також:
Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів
Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу Планували захопити будівлю Верховної Ради: СБУ затримала групу "активістів"
Україна повернула з полону ще десять осіб. Серед них цивільні, які були в неволі до початку великої війни Україна повернула з полону ще десять осіб. Серед них цивільні, які були в неволі до початку великої війни
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень