USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Дружина голови кібербезпеки СБУ купила квартиру, яка коштує понад 20 млн гривень

Квартиру на 195 квадратних метрів Юлія Вітюк придбала у грудні 2023 року
Голова департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк
Голова департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк
Джерело: Слідство. Інфо

Дружина голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка у грудні 2023 року придбала квартиру у житловому комплексі преміумкласу на Печерську у Києві. Ринкова вартість квартири – понад 20 мільйонів гривень. Про це йдеться у розслідуванні "Слідства.Інфо".

Про це журналісти дізналися з декларації Вітюка.

Квартиру на 195 квадратних метрів Юлія Вітюк придбала у грудні 2023 року. Журналісти зазначають, що квартира такого розміру з ремонтом у цьому ЖК може коштувати майже 1,5 мільйона доларів.

На сайтах з продажу нерухомості квартири без ремонту в цьому ЖК коштують приблизно 3 тисячі доларів за квадратний метр. Це майже втричі більше за середню ціну у столиці. Тобто Юлії Вітюк треба було сплатити 585 тисяч доларів за цю квартиру без ремонту. Або 21,5 мільйона гривень за курсом на момент купівлі. У декларації Вітюка вказано, що ця квартира придбана майже удвічі дешевше – за 12,8 млн гривень.

Згідно з декларацією, офіційно зарплата Вітюка складає 1,8 мільйона гривень на рік. А його дружина Юлія має бізнес.

Також повідомляється, що невдовзі після того як Вітюк обійняв нинішню посаду Юлія Вітюк відкрила ФОП, через який отримала 9,4 мільйона гривень прибутку у 2022 році і 13,4 мільйона гривень – у 2023-му.

"Жодних даних про юридичні послуги, за які Юлія Вітюк отримує понад 1 мільйон гривень на місяць, журналістам знайти не вдалося – ані адреси офісу, ані контактних даних для клієнтів", – йдеться у розслідуванні.

Про діяльність свого ФОП та про дороговартісну квартиру Юлія Вітюк відмовилася спілкуватися з журналістом "Слідства.Інфо".

Що відомо про Вітюка?

Ілля Вітюк – український військовик, спецслужбіст, бригадний генерал Служби безпеки України, начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки.

З 2004 року розпочав військову службу в органах державної безпеки.

За час служби обіймав оперативні та керівні посади в регіональних управліннях та Центральному апараті СБУ.

Брав участь в АТО на Донбасі.

З 1 серпня 2021 року тимчасово виконував обов’язки, а 30 листопада 2021 року призначений на посаду начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України.

Читайте також:
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень